A covid előtt is ennyi ember volt, aki frászt kap és összesküvéseket gyárt, ha meghallja az "oltás" szót, vagy csak az után lettek ennyien?
Itt a kommentek:
Illetve lenne egy személyesebb észrevételem is a poszt mellé.
Erdélyben kérdőíveztem egy HPV szűrő mobil egység mellett. A kérdőívben volt olyan kérdés, hogy megkapta-e a HPV elleni oltást, stb., de voltak olyanok akik kitöltötték a felét, mire rájöttek, hogy ez nem a coviddal kapcsolatos... S akkor is csak azért ingott meg a hitük abban, hogy ez megint valami covidos cucc, mikor jött a kérdés, hogy volt/van-e méhnyakrákos ismerőse.
Mintha a covid lenne az egyetlen vírus, amire oltást adnak.
Pedig nem is random emberek voltak, hanem olyanok, akik direkt mentek méhnyakrákszűrésre. Az ok, hogy nem tudják, mi az a HPV, de hogy keverjék a coviddal, mikor semmi arra utaló jel sincs, s ne kössék össze a szűréssel, amire mentek, kicsit szomorú.
Az oltasellenesseg az oltásokkal egyidős.
Eddig az oltások szinte csak a kisgyerekeseket érintettek. Most mindenkit. Szerintem ennyi változott
Nem volt ennyi pánikoló ember, mert ugye a legtöbben felnőttkorukban alig-alig kapnak oltást. Én például tinédzserkorom óta talán egy tetanusz ellenit kaptam.
Nem vagyok oltáselles, de amúgy én is elgondolkodtam azon, hogy kell-e nekem covid elleni. Arra jutottam, hogy igazából nekem személy szerint nem annyira életbevágó, de ugye vannak sérülékeny emberek a környezetemben (meg úgy az egész társadalomban), miattuk beadattam.
Nekem teljesen normális dolog volt ezt végiggondolni, amúgy sem szoktam érzelemből dönteni szinte semmiben. De amíg emberek hitelt vesznek fel úgy, hogy semmi esélyük visszafizetni (igen, a részletre vásárolt telefon is hitel), addig nem szabad elvárni össztársadalmilag a gondolkodást semmilyen témában.
Hogy a fenébe ne lettek volna!
Még az egyikből egy nagyobbacska hír is lett pár éve, amikor egy házaspár kisgyereke meghalt abból kifolyólag, hogy egy fontos oltást a szülők nem voltak hajlandóak beadatni neki.
Sőt, már jóval a COVID előtt is voltak rengetegen, akik minden mögött a háttérhatalmat / gyíkembereket / akárkit látták, és gyógyszert sem voltak hajlandóak szedni, mert arra nincs is szükség, csak a gyógyszeripar meggazdagodását szolgálja, vagy terméketlenné akarják csak tenni az embereket, stb, stb. De volt olyan ismerősöm, aki hónapokig halogatta a rákkezelését, mert a "természetgyógyászatnak" nincsenek mellékhatásai, nem olyan barbár dolog, mint a kemó, sugár, meg a műtét. Jah. Csak mire észhez tért, már nem lehetett rajta segíteni.
Csak ugye régebben ez a téma eléggé marginális volt, hiszen nem voltak a felnőtteknek kötelező oltások. Most, hogy szinte kötelező lett beoltatni magunkat, egyből többeket kezdett érdekelni ez a téma. Nem lettek arányaiban többen, csak ameddig szinte senkit nem érint, addig alig valakit fog érdekelni.
Csodálkozol?
Tuskegee szifilis kísérlet. Keress rá, hogy “oltás” formájában milyen kísérleteket hajt végre a háttérhatalom. És ez csupán egy amelyik valahogy kiszivárgott a 90-es években.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!