Mit csináljak, hogy boldog legyek?
Legyél legalább annyira szemét, mint ők.
Hangfelvevő elő, naplóba vezesd az aljasságaikat, így minden egyes aljas beszólásuk az ő rovásukon fog gyűlni.
Amikor pedig úgy érzed, elég aljasságra van már bizonyítékod, irány az igazgatóság, és megmondod nekik, hogy ezekkel a tanárokkal nem vagy hajlandó egy légtérbe lenni, és ezért, meg ezért.
Legyen a felvételekről másolat is otthon, nehogy megpróbálják elvenni tőled a bizonyítékot.
Ha együttműködőek, akkor akár válthatsz osztályt is.
Vagy azokat az órákat megoldod más tanárnál.
Tanulj jól, ne hagyd, hogy megtörjenek, ezek az ő érzéseik, ne vedd fel őket.
Ha más nem, tankerületig elmentek.
Vagy másik iskola.
Minden jót.
Talán könnyebb lenne válaszolni, ha tudnánk a részleteket. Hány éves vagy? Fiú vagy lány? Mikor kezdődött ez a helyzet? Mivel rombolják az önbizalmadat a tanárok? Mi érdekelt, mielőtt ez elkezdődött? Milyen céljaid voltak, és hol tartasz most a feléjük vezető úton? Lemondtál-e már róluk? Ha igen, mikor és miért? Ha nem, miért nem haladsz feléjük?
Én a helyedben iskolán kívüli dolgokban tűznék ki célokat. Van valamilyen hobbid? Ha igen, próbálj abban a legjobb lenni! Vagy pl szép és örömteli cél lehet minél több jót tenni az emberekkel.
És mindig vedd észre az élet apró örömeit! Én pl ősszel szeretem nézni a színes faleveleket, mert mindennap más a látvány, és szívesen sétálok a friss, száraz avarban. Néha ennyi is elég a boldogsághoz.
Ismerős szitu. A jelenlegi akut helyzeten nem tudok közvetlenül segíteni, mert én sem oldottam meg. Suliváltás szóba jöhet, de ott is megvan az esélye, hogy csesztetni fognak.
Egy biztos, el fog múlni, mert végezni fogsz és nem fog már számítani. Ehhez kitartást kívánok :)
Amúgy Rafael Santandreu - Boldogság receptje c. könyvet javaslom forgasd. Nekem anno nagyon sokat segített. Bízom benne, hogy te is hasznát veszed :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!