Rettentő kínos helyzetbe hozott a telefonálással kapcsolatos nehézségem. Hogy lehet ezt legyőzni?
Ma egy hivatalos helyre kellett betelefonálom, de rosszul indítottam a mondatot, és ezt a hibát nem tudtam nyökögés nélkül kijavítani. A nyökögés megijesztett, és folytattam. Végül totál kétségbeesetten kinyomtam. A nő most biztosan idiótának tart, és teljesen jogosan.
Hogy lehet ezt legyőzni?
Egy e-mail megírása nem okozott volna gondot, de sürgős lett volna. Szóban pedig - különösen telefonban - nehézséget okoz. Introvertált vagyok, de ennek eddig nem láttam kárát, nagyon is meg voltam vele békélve.
Most borzalmasan érzem magam, legszívesebben elsüllyednék. Vissza már nem hívhatom, nyilván. Viszont a jövőben szeretnék ezen javítani.
Én sem szeretek telefonálni, mert introvertált vagyok. Direkt bele szoktam magam kényszeríteni ilyen helyzetekbe, hogy gyakoroljam. Kaját telefonon rendelek, akkor is ha lehet online is; ha felhívnak a közvéleménykutatók mindig válaszolgatok nekik. Igyekszem minden nem fontos, de telefonon intézhető dolgot telefonon intézni.
De hogy kicsit lelket is öntsek beléd: ma én is véletlenül félremondtam egy szót a futárnak akivel telefonáltam. De inkább utána mondtam tovább a dolgokat, had higyje hogy ő értette félre, nem én vagyok teljesen beszédképtelen :D
Előre elmondhattad volna magadnak, mit fogsz mondani.
Máskor tedd ezt.
Köszi, egyes, igyekszem az ilyen helyzeteket majd előidézni. A pizzarendelés oké, avval boldogulok.
Most is elmondtam magamban, mit szeretnék, de mégsem sikerült azt mondani. A fogalmazással nincs problémám, csak a beszéddel. A spontaneitás a baj szerintem, dehát azt nem lehet gyakorolni.
Előre írd le mit szeretnél mondani és tartsd magad előtt.
Gyakorolni érdemes aztán majd rutinná válik.
Köszönöm mindenkinek! Én felpontoztam mindenkit.
Elengedni most nehéz, állásügyben akartam egy hivatalos helyen információt szerezni, ráadásul helybelitől, ha nem is ismerős. Szóval még mindig ég a pofám, de reménykedem, hogy találkozott gázabbal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!