Miért ennyire rosszindulatúak az emberek?

Azért nem túl szerencsés ez az általánosítás, miszerint az 'emberek' rosszindulatúak.
Vannak ilyen emberek, ez sajnos nyilvánvaló, de attól én még nem jelenteném ki azt, hogy az emberek ilyenek. Sőt akikkel én eddig életem során találkoztam kimondottan inkább az ellentétei voltak ennek. Pedig sokszor volt olyan eset, hogy nyugodtan megmondhatták volna a magukét nekem, s mégsem tették, hanem kedvesen fordultak hozzám.

"az emberek"? Tényleg minden ember?
Néhány idézet a válaszokból:
- "barmit ki lehet hozni kemeny meloval evek alatt"
- "barmit el lehet erni"
- "Sok munkával bármit elérhetsz."
- " Igen, olyan szempontból szar a genetikád, hogy fizikai munka nélkül nem tart fent sok izmot a szervezeted, de ez csak átmeneti állapot, én is ilyen voltam. X idő után ugyanúgy elérhetsz arra a szintre mint valaki aki jobb fizikummal indul, csak kicsit több időbe fog neked telni."
Viszont Te már néhány troll megjegyzés után öngyilkosságot emlegetsz. Mit gondolsz, milyen ember lehet az, aki azokat a válaszokat írja?
Én a helyedben nagyon átgondolnám, amit a 22-es írt.

"Persze ezeknek az embereknek nyilván feleslegesen mondanám el, hogy mi vezetett ide"
- Ezzel a gondolatmeneteddel nem értek egyet. Értem én, hogy nálad esetleg van valami traumatikus az egész mögött, ami miatt úgy látod, mint senki más, de amúgy számít az ok?

Konkrét emberekre gondolsz?
Vagy majd visszaadod az embereknek azt ami most történő veled? Mert ha általánosságban írod minden emberre akkor nem leszel több mint egy megkeseredett ember aki másokon áll bosszút a vele történtek miatt. De nem mindenki érdemli meg. Mondom ezekre a karörvendo tiniknek meg ne is számítson a véleménye. Elég büntetés lesz nekik ha megtapasztalják magukon hogy az élet senkit se kímél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!