Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan kezelitek azokat az...

Hogyan kezelitek azokat az embereket, akik olyan lehengerlő stílusban beszélgetnek, hogy nem lehet mellette gondolkodni?

Figyelt kérdés
Sajnos egy rokonom ilyen. Elfelejtem mit akartam mondani, amikor előadja magát nekem. Valahogy más tudatállapotba kerülök ilyenkor. Megvezeti a gondolataimat. Ha félbe szakítom közben, akkor utalásokat tesz az illetlenségemre. Ha engedem végigmondani, akkor nem jutnak már eszembe az egyszerű józan ellenérveim.

2022. aug. 17. 12:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%

Bízz a gondolataidban, figyelj magadra, és nem kell mindig tartani a szemkontaktust.

Ha mégis nehéz a gondolataidat összeszedni, inkább kérdezz vissza, esetleg kritikus részeket, apránként vezesd rá magát arra, hogy téved.

2022. aug. 17. 12:29
 2/11 anonim ***** válasza:
Sehogy, nem lattam meg ilyen embert.
2022. aug. 17. 12:32
 3/11 anonim ***** válasza:
Elsőre hülyeségnek fog hangzani, de ha ennyire fontos neked, hogy vitát nyerj vele szemben, akkor jegyzetelj a beszélgetés közben. Így szokták a vita műsorokban is. Ha meg is kérdezi mit csinálsz, mondd el őszintén, félsz, hogy elfelejted a heves vita közben a fontos gondolatot. Ennyi.
2022. aug. 17. 12:33
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Energiavámpírok. Próbáld felvenni vele a ritmust, különben belőled eszik mentálisan, és ez igaz!!
2022. aug. 17. 12:46
 5/11 A kérdező kommentje:

Ez nem feltétlenül vita, nem csak az ellenérvekről van itt szó, mert a beszélgetés fonalát se tudom tovább vinni, ha vele beszélgetek. Így ez nem igazán nevezhető beszélgetésnek, mert az illetőn érződik, hogy mindig kizárólagos az álláspontja, nem akar teret engedni más gondolatnak a sajátjan kívül, és zavarja ha nem ő uralja a diskurzust. Ha mégis sikerül belevinni más nézőpontot azt gyors látszatérvekkel elintézi,

mintha cáfolt volna, pedig csak mellébeszélt, terelt

2022. aug. 17. 12:49
 6/11 A kérdező kommentje:

YVOR:

Próbáltam, de én nem tudom ezeket a képmutató, sunyi verbális trükköket gyorsan kezelni. Biztos tanulható valamilyen szinten, de aki ösztönösen csinálja, az jelentős előnyben van. Gyorsabban, reflexből nyomja.

2022. aug. 17. 12:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
#5 Az olyan vitapartnernek, akinek mindig mindenben igaza van el kell engedni a kezét. Ha képtelen vagy erre (ismerős érzés), akkor viszont minden eszközt be kell vetni és neked kell karakánabb stílusban érvelned, nem kell feltétlenül felvenned az ő stílusát. Csak higgadtan az érvei megsemmisítésére koncentrálj! Összpontosíts, ne hagyd, hogy érzelmileg hatással legyenek rád a szavai. Sokat kell az ilyesmit gyakorolni.
2022. aug. 17. 12:57
 8/11 A kérdező kommentje:
Jól mondod, felül kellene emelkednem azon, amit ő képvisel, nem szabadna együttérzőnek, megértőnek lennem vele. Hiszen ő meg se próbál belehelyezkedni más nézőpontjába.
2022. aug. 17. 13:04
 9/11 A kérdező kommentje:
A hétköznapi életben nagy ívben kerülöm a hasonló típusú embereket, de a sógorommal néha találkoznom kell. Tesómat szeretem, vele tartani akarom a kapcsolatot.
2022. aug. 17. 13:18
 10/11 anonim ***** válasza:
A, vagy nem beszélni vele vagy minimálisan; B, Vagy engedni a szóáradatát, majd amikor elmondta otthagyni, mert fölösleges válaszolni neki, mert full nem is kíváncsi rá.
2022. aug. 17. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!