Hogyan kezelitek azokat az embereket, akik olyan lehengerlő
stílusban beszélgetnek, hogy nem lehet mellette
gondolkodni?
Bízz a gondolataidban, figyelj magadra, és nem kell mindig tartani a szemkontaktust.
Ha mégis nehéz a gondolataidat összeszedni, inkább kérdezz vissza, esetleg kritikus részeket, apránként vezesd rá magát arra, hogy téved.
2022. aug. 17. 12:29
Sehogy, nem lattam meg ilyen embert.
2022. aug. 17. 12:32
Elsőre hülyeségnek fog hangzani, de ha ennyire fontos neked, hogy vitát nyerj vele szemben, akkor jegyzetelj a beszélgetés közben. Így szokták a vita műsorokban is. Ha meg is kérdezi mit csinálsz, mondd el őszintén, félsz, hogy elfelejted a heves vita közben a fontos gondolatot. Ennyi.
2022. aug. 17. 12:33
Energiavámpírok. Próbáld felvenni vele a ritmust, különben belőled eszik mentálisan, és ez igaz!!
2022. aug. 17. 12:46
5/11 A kérdező kommentje:
Ez nem feltétlenül vita, nem csak az ellenérvekről van itt szó, mert a beszélgetés fonalát se tudom tovább vinni, ha vele beszélgetek. Így ez nem igazán nevezhető beszélgetésnek, mert az illetőn érződik, hogy mindig kizárólagos az álláspontja, nem akar teret engedni más gondolatnak a sajátjan kívül, és zavarja ha nem ő uralja a diskurzust. Ha mégis sikerül belevinni más nézőpontot azt gyors látszatérvekkel elintézi,
mintha cáfolt volna, pedig csak mellébeszélt, terelt
6/11 A kérdező kommentje:
YVOR:
Próbáltam, de én nem tudom ezeket a képmutató, sunyi verbális trükköket gyorsan kezelni. Biztos tanulható valamilyen szinten, de aki ösztönösen csinálja, az jelentős előnyben van. Gyorsabban, reflexből nyomja.
#5 Az olyan vitapartnernek, akinek mindig mindenben igaza van el kell engedni a kezét. Ha képtelen vagy erre (ismerős érzés), akkor viszont minden eszközt be kell vetni és neked kell karakánabb stílusban érvelned, nem kell feltétlenül felvenned az ő stílusát. Csak higgadtan az érvei megsemmisítésére koncentrálj! Összpontosíts, ne hagyd, hogy érzelmileg hatással legyenek rád a szavai. Sokat kell az ilyesmit gyakorolni.
2022. aug. 17. 12:57
8/11 A kérdező kommentje:
Jól mondod, felül kellene emelkednem azon, amit ő képvisel, nem szabadna együttérzőnek, megértőnek lennem vele. Hiszen ő meg se próbál belehelyezkedni más nézőpontjába.
9/11 A kérdező kommentje:
A hétköznapi életben nagy ívben kerülöm a hasonló típusú embereket, de a sógorommal néha találkoznom kell. Tesómat szeretem, vele tartani akarom a kapcsolatot.
A, vagy nem beszélni vele vagy minimálisan; B, Vagy engedni a szóáradatát, majd amikor elmondta otthagyni, mert fölösleges válaszolni neki, mert full nem is kíváncsi rá.
2022. aug. 17. 17:34
Kapcsolódó kérdések: