Hölgyek/urak, mire utal az, ha egy férfi, akivel
ismerkedek, nem udvarias?
Figyelt kérdés
Megvan az összhang, a kémia, több órás beszélgetések, de az olyan apró formalitások, mint pl. ajtó kinyitása, előre engedés, kocsi ajtó kinyitása stb. elmarad. Ami azért is érdekes, mert ezeket a férfiak mindegyike tudja és teszi, akikkel életem során randiztam, sőt akár ha az utcán megyek is, kinyitnak férfiak előtten ajtót, előre engednek stb. Mire utalhat, az ha ez a férfi nem teszi? Rejtetten egy bunkó lehet?
Nem feltétlenül bunkó, csak nem udvarias. Szólj neki mielőtt zavarjon és ha nem érti akkor simán hagyd el, szerintem még fontos az udvariasság meg a tisztelet egy kapcsolatban.
2022. aug. 8. 04:14
2/11 anonim válasza:
Nem utal semmire. Amúgy van kezed, nem? Kinyitod szépen magadnak.
2022. aug. 8. 04:51
3/11 anonim válasza:
Nem látta eddig a példát maga előtt valamiért, valószínű valamilyen defektes családi háttérrel rendelkezhet. Idővel a környezetéből, filmekből is tájékozódhat, ha már önaga is érzi visszajelzésekből, rosszul áll a nőkhöz.
2022. aug. 8. 05:15
4/11 anonim válasza:
Nem mindenhol szokás ez.
Egyébként te kinyitod neki az ajtót? Előre engeded?
Ha nem, milyen alapon várod el, hogy ő ezt megtegye neked? Mert neked más van a lábad között, mint neki? Csak mert elég visszás, ha valaki elvárja a "női előjogokat", de mondjuk aztán zavarja az a hozzáállás a férfiaktól, hogy a "nőnek a konyhában van a helye", vagy hogy akkor ér valamit, ha már szült.
2022. aug. 8. 05:36
5/11 anonim válasza:
Lehet megunta már a sok negatív hozzáállást a nők részéről (pl.: amikor átadná a helyét a buszon egy nőnek, akkor beszóltak neki, hogy "Előmelegített ülés nem kell", és tsi.).
2022. aug. 8. 06:07
6/11 anonim válasza:
Nem bírod kinyitni magadnak vagy mi? “valószínű valami defektes családi háttérrel rendelkezhet” mert nem nyitotta ki a kocsi ajtót? Ez a gyakori kérdések már lassan egy diliház.
2022. aug. 8. 06:12
7/11 anonim válasza:
Szerintem nem jelent semmit. Jelezd neki finoman, hogy te értékelnéd ezeket a gesztusokat. Lehet, ő úgy gondolja, ez nem fontos, vagy mint előttem írták, kapott már negatív visszajelzéseket ezzel kapcsolatban. Amúgy nem vonnék le ebből semmilyen következtetést, ha máskülönben minden rendben.
2022. aug. 8. 06:45
8/11 anonim válasza:
Hol nem enged előre?
2022. aug. 8. 06:52
9/11 anonim válasza:
Csak nem él a férfi privilégiumaival, nem szexista, és nem hímsoviniszta.
A feministák pont ezért küzdenek.
Most akkor mégse jó így?
2022. aug. 8. 06:52
10/11 anonim válasza:
"sőt akár ha az utcán megyek is, kinyitnak férfiak előtten ajtót, előre engednek stb"
Amúgy tudtad, hogy van olyan, amikor az illem szerint a férfi megy előre? Ilyen helyek pl ahol alkoholt (is) lehet fogyasztani.
Ez abból ered, hogy "ha belépéskor megcsapnak, akkor a férfi kapja az ütést", legalábbis valahogy így tanultuk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!