Van olyan hogy valaki alapból negatív? És ezen, ha akar se tud változtatni? Hogy félig teli legyen az a pohár, és ne pedig félig üres? Lehet olyan, hogy valaki alapból egy búskomorabb ember, és aki hajlamosabb a depresszív gondolatokra?
A mindennapokban is mindig a kis kellemetlenségeken agyalok ,"jajj holnap nagyon korán kell kelnem a munka miatt" vagy bármi ilyen hülyeség ami nem is probléma,de annak veszem,és el rontja a kedvem...
Ha valami tényleg rossz történik az nagyon sokáig tönkre teszi a kedvemet,de ha jó történik, annak hamar elmúlik a hatása.
Stb stb.
Van olyan hogy valaki alapból negatív? Lehet olyan, hogy valaki alapból egy búskomorabb ember, és aki hajlamosabb a depresszív gondolatokra?
- Igen, van. Bár nagyrészt szülőtől átvett mintának gondolom, de van benne jóadag örökölt hajlam is.
És ezen, ha akar se tud változtatni?
- Na ilyen már nem igazán. A gondolkodásmódon lehet változtatni, szinte mondhatni rugalmasan alakítható. Bár kell hozzá tudás, akarat, kitartás, fegyelem, stb...
Tudatosan lehet tenni ellene úgy, hogy mindig megkeresed azt, aminek örülni lehet.
Pl. drágul az élelmiszer ugyanakkor nincsen háború. Mindig ez utóbbira gondolok, hogy ne mérgelődjek és ne is szomorkodjak, mert azért az óriási nagy dolog, hogy nem kell háború elől menekülni ki tudja hová.
Vagy:
Műtét előtt álltam.
Többen megkérdezték, hogy lelkileg hogy bírom, ugye el vagyok keseredve, stb. Szándékosan a jóra koncentráltam. Jó, hogy műthető vagyok, jó hogy van orvos, aki vállal.
És mindig van valami, aminek lehet örülni, pl. annak, hogy nyár van, süt a nap, van munkám, meglátok egy szép madarat, virágot, megeszek egy finom csokit. Szóval nem hagyok teret a lelkemben a szomorúságnak , csak ha különösen indokolt, pl meghal valaki, vagy hasonló.
Vannak ilyen könyvek, amik ebben segítenek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!