A mai fene nagy "PC" meg "elfogadó" világban miért van mégis az, hogy deviánsok meg "normálisak" ugyanúgy ítélkeznek?
Deviánsok alatt értem pl az LMBTQ+, a normálisak alatt meg a heteto, konzervatívokat. -De ez csak szélsőséges hipotetikus skála.
Szóval az nem tetszik, hogy pl, aki szemüveges vagy van valami nem klinikai mentális-lelki betegsége, azt sokszor megbélyegzi mindkettő tábor.
Vagy ha a külsőnél maradunk, azzal mi a baj, ha valakinek vörös a haja? Miért nézegetik az utcán meg röhgik ki szintén mindkét véglet?
Vagy ha maradunk a külsőségnél, hallottam olyan srácról, akinek olyan betegsége van, hogy nem nő szőr neki, nincs pl szemüldöke, és pszichológushoz jár emiatt.
A kérdésem tehát az, hogy miért ítélkeznek mindkét táborba tartozók?
Főleg az LMBTQ+os emberek, akik elvileg maguk a megtestesült elfogadás (személy szerint én nem gondolom, hogy közük lenne az elfogadáshoz, de az másik kérdés lenne).
És igen tudom, most én is ítélkezdtem. De én még mindig nem külsú, felszínes dolgon.
Ööö visszaolvasva a kérdésem kicsit elbattam.
Nálam az Lmbtqsok deviánsak, nem a heterok.
A hetero, konzervatívokat azért tettem idézőjelbe mert a kérdésem arról szól(na) hogy felállítottam a két végletet.
És az érdekel, hogy mégis a felsorolt példákban, miért van külsőre (is) előítélet mindkét HIPOTETIKUS végpont között.
a liberálbolsevikok másik nagy ismérve a végtelen egoizmus, amitől még azt sem látják, hogy ők a kisebbség.
Kedvencem amikor egy ilyen selejt megkérdőjelez bármilyen hétköznapi normalitást...
Az, hogy egy nő p*nát nyal? Teljesen normális.
Pl ezért vannak kiakadva a férfiakra a nyomoronc feministák.
Jó, hát teljesen félrement ez a kérdés.
Én elnézést kérek.
Az ítélkezés mibenlétére akartam válaszokat a példámra. Csak azért hoztam a két végletet össze a kérdésben, mertazt hittem, úgy többen válaszolnak.
Bocsi.
Szerintem ez részben emberi természet, mindenkinek van előítéletei. Én láttam már transz embereket is ítélkezni egymás felett, mert nem úgy csinálta az egyik a "transzságot" ahogy a másik elképzelte. A legtöbben a saját dolgukkal foglalkoznak, nem számít hogy a más rétegek hogy élik meg a dolgokat. Addig már nem megy el a gondolatmenet.
De amúgy meg aki nagyon benne van a woke pc stb dolgokban az nem is fog ítélkezni a kérdésben leírt emberek felett. Aki ilyenek miatt ítélkezik az csak ignoráns, bármelyik végletben is van.
Attól függ hogy ki milyen dologra van érzékenyítve. Lehet valaki full elfogadó minden féle kisebbséggel szemben, de semmit nem tud az autistákról, és ha meglát egyet, csak annyit gondol, hogy "ez hülye". Ugyanúgy pl lehet valaki megérti a mentális betegségeket, de felszínesen gondolkodik, és nem szereti a rockereket mert ijesztően néznek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!