Mi az a kor szerinted, amikor elmennèl disznóvágásra?
Keresztlányom már 5 éves kora óta segít a disznóvágásnál.
Nyilván olyan dolgokban amit egy kisgyerek is meg tud csinálni (engedj vizet a vödörbe, szólj apának, hozd ezt, hozd azt).
Most már 9 éves, és úgy tölti a hurkát\kolbászt, ahogy én sem tudnám! Húsfeldolgozásnál is nagyon aktív, de kést nyilván nem adunk még a kezébe. Nagyon szereti a disznóvágásokat.
Az, hogy elmész egy disznóvágásra nem egyenlő azzal, hogy profin le is tudsz vágni egy disznót.
Vagy pl egy példa: én minden előzetes ismeret nélkül tiniként simán levágtam egy kakast. Kicsit magasan vágtam el a nyakát, de úgy is jó volt. Anyum viszont nem tudja (vagy meri) levágni, de feldolgozni igen, pedig ő azért régebb óta van a "szakmában" mint én.
5 évnél nem fiatalabban, legalább annyit szeretnék élni.
A disznó
18, ez gyerek függő. Aki abba született bele, hogy igenis meg kell ölni az állatot azért hogy legyen mit enni, annak ez természetes.
Ha valaki mondjuk városban él, és 12 evesen leviszik disznót vágni, annak persze hogy idegen az egész és megrendíti.
(Én vagyok a 11-es egyébként, és merem megjegyezni, hogy véleményem szerint a keresztgyerek 12 évesen már sorra fogja vágni a tyúkokat. Mert neki ez a természetes. Egyébként már idén is mondta az apjának hogy szívesen levágja, csak hát még kicsi azért hozzá, na:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!