Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az a kor szerinted, amikor...

Mi az a kor szerinted, amikor elmennèl disznóvágásra?

Figyelt kérdés
Tehát, hogy mi az a legfiatalbb kor, ahol ilyen helyre el lehet menni fiúkènt? Ha esetleg voltál már akkor hány èves voltál?
2022. aug. 1. 13:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
82%

Keresztlányom már 5 éves kora óta segít a disznóvágásnál.

Nyilván olyan dolgokban amit egy kisgyerek is meg tud csinálni (engedj vizet a vödörbe, szólj apának, hozd ezt, hozd azt).

Most már 9 éves, és úgy tölti a hurkát\kolbászt, ahogy én sem tudnám! Húsfeldolgozásnál is nagyon aktív, de kést nyilván nem adunk még a kezébe. Nagyon szereti a disznóvágásokat.

2022. aug. 1. 13:39
 12/22 A kérdező kommentje:
Anyira nem fèlek tőle.... Csak pl osztálytársaim nagyon nagy része csirkèt se tud "feldolgozni". A legtöbben csak gèpeznek, ha megkèrdezed mit csinált a nyáron azt mondja semmit.... És nem tudom, hogy hogy túl fiatal lennèk-e ehhez... De a kedvem meglenne...
2022. aug. 1. 13:40
 13/22 anonim ***** válasza:
52%
Hát elég szégyen is, hogy ilyenek a fiatalok. Legalább neked rendes gyerekkorod van.
2022. aug. 1. 13:44
 14/22 Metionin ***** válasza:
82%
Nem para amúgy, én csak azért utáltam, mert mindig csicskáztattak meg a belet mosatták velem és röhögtek rajtam, hogy nem nagy kedvvel csináltam. A saját gyerekeik csak zabáltak meg ott lófráltak, csak nekem kellett segíteni, ezért is utáltam meg. Nem is mentem többet amikor már anyám végre megengedte, hogy otthon maradjak egyedül.
2022. aug. 1. 13:44
 15/22 anonim ***** válasza:
83%

Az, hogy elmész egy disznóvágásra nem egyenlő azzal, hogy profin le is tudsz vágni egy disznót.

Vagy pl egy példa: én minden előzetes ismeret nélkül tiniként simán levágtam egy kakast. Kicsit magasan vágtam el a nyakát, de úgy is jó volt. Anyum viszont nem tudja (vagy meri) levágni, de feldolgozni igen, pedig ő azért régebb óta van a "szakmában" mint én.

2022. aug. 1. 13:45
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

5 évnél nem fiatalabban, legalább annyit szeretnék élni.

A disznó

2022. aug. 1. 13:55
 17/22 A kérdező kommentje:
15: csirke, kacsa hal, azt egyedül simán megy.... A disznót most akarja megtanítani..... A csontozás már megy... (karaj megy hasonló)
2022. aug. 1. 14:01
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Én 12 évesen voltam először. Ott azt is láttam ahogy megölik a disznót szegény nagyon szenvedett én pedig elsírtam magam. Mondjuk én nagyon érzékeny kisgyerek voltam szerintem nem lett volna gond ha nem látom meghalni az állatot. Alapból szerintem gyerek függő, de azért az állatot ne lássa meghalni. 20/f
2022. aug. 1. 14:59
 19/22 anonim ***** válasza:
78%

18, ez gyerek függő. Aki abba született bele, hogy igenis meg kell ölni az állatot azért hogy legyen mit enni, annak ez természetes.

Ha valaki mondjuk városban él, és 12 evesen leviszik disznót vágni, annak persze hogy idegen az egész és megrendíti.

(Én vagyok a 11-es egyébként, és merem megjegyezni, hogy véleményem szerint a keresztgyerek 12 évesen már sorra fogja vágni a tyúkokat. Mert neki ez a természetes. Egyébként már idén is mondta az apjának hogy szívesen levágja, csak hát még kicsi azért hozzá, na:))

2022. aug. 1. 15:05
 20/22 anonim ***** válasza:
18- vagyok. Amikor 12 voltam, akkor unokatesómék öltek disznót. És igaz kis városban élek, de itt minden évben maga a város szervez disznóölést, szóval kiskorom óta tisztában voltam vele, hogy meg ölik az állatokat, és szoktunk is kijárni, mert aztán árulták a meg sütött húst, viszont a disznót már halottan hozták ide. De amúgy ha falun éltem volna, akkor biztosan természetesebb lett volna ez.
2022. aug. 1. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!