Vannak fiatalok itt, akik szeretnek járni böllérfesztiválra, vagy házi disznóvágásra?
Hajaj, egy igazi, tradícionális, falusi disznóvágásnál nincs is jobb!
Hogy itt a 39 fiatalnak számít-e, az más kérdés...
Mamámnál minden évben van, egyszer megkértem őket, had boncoljam én a disznót anatómia miatt. (Művész vagyok s szeretem az anatomiát)
Igaz tovább tartott 🙃
Apám pár perc alatt szétkap egyet.
S mielőtt valami negatívot kapnék, biztos valami csúnya parasztlány vagyok... Nem, sőt pl az obiban is mindig figyelnek "az a szoknyás magassarkús nőnek minek kell az?"
Rengeteg mindenhez értek s magam csinálom, alkotok otthonomban is.
Szerintem az emberek egyre kevesebb dologhoz értenek legyen az kertészet,disznóvágástól kezdve az otthoni dolgok szereléséig.
A bútorokat is én csináltam s a bőrkanapét az alap váztól a kárpitozásig.
Ciki, amikor a huszonéves társaságban egy srác se tudta kezelni a fúrógépet sem... Én meg kivettem kezükből, mert rossz volt nézni s megmutattam...
26/N
Vágunk, vágatunk. :)
Szeretem, mindig is szerettem. A hangulatot, a finomságokat, mindent. Azt, hogy utána fél évig tudom, milyen húst eszek, azt, hogy erről a húsról tudom, hogy a gazdája szépen élt. :)
Most csak pár bárányunk van. Még. Nemsokára mennek vágásra, lehet meg is simogatom őket mindjárt, meg adok egy kis kukoricát nekik, széna mellé az a desszert. :)
Egyébként ahogy egy korábbi hozzászóló is említette, én fontos dolognak tartom a kétkezi munkával való megismerkedést, hogy a fiatalok ne idegenkedjenek tőle. Ahogy magának a vágásnak is van egy "szertartás" jellege, az ember megtanulja egyszerre összekötni, másrészben különválasztani a disznót a nyers hústól.
27f
Még disznóvágáson nem voltam de szerintem a hangulat tetszene.
Böllérfesztiválon már voltam Bócsán. Nem tetszett, zavaróan sok volt a ripacskodás, mert hamár böllérfesztivál, akkor már kell egy-két álbetyár stb. Ráadásul volt olyan stand ahol a kedves házigazdák a vendéglátás alapjaival sem voltak tisztában. Alapvetően nem tetszett pedig nem vagyok az a kifejezetten városi gyerek.
Szerintem itt konkrétan nincsenek.Maximum akiknél a családban van disznó tartva és vágva.
Házi disznóvágásra csak akkor jutsz el ha van ismerős/rokon.
Böllérfesztivál pedig nagyon kevés van nem igazán érdekli a fiatalokat szerintem.
Maximum a szülőkkel kimennek esetleg töltenek egy-két kolbászt.
Igazi házi disznóvágáson meg nem tudom mi olyan nagy dolog van nálunk gyerekkorom óta van vágva évi 1-2 utóbbi években már csak a nagyszülők tartanak.
Erősen kétlem hogy a fiatalok élveznék a disznó feldolgozását szagolni a büdös belet stb stb
Maximum ilyen kolbásztöltögetést tudok elképzelni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!