Normális az hogy ahogy egyre idősebb leszek, úgy érzem egyre erősebben azt hogy én nem akarok gyereket?
Sose voltam az a típus aki akarna. 19 évesen volt egy kis időszak amikor talán másképp éreztem de akkor is végig bizonytalan voltam és akkor sem akartam igazából. 26 vagyok most. Abszolút semmi késztetés nincs bennem erre és ahogy idősödöm, úgy nő bennem az ellenérzés ezzel kapcsolatban.
Én hiszek az ezoterikus dolgokban és a tenyerem alapján 3 lányom lesz, hát ez érdekes lenne . :D
Párom van. Spirált használok és mindig kihúzza biztos ami biztos . Ő sem akar.
Normális ez hogy így gondolkozom?
Teljesen rendben van ha nem akarsz gyereket. Arra azért készülj fel, hogy lesznek( sokan) akik ez miatt mindíg köpködni fognak.
Én sem akarok gyereket és nem csak azért mert olyan a világ amilyen hanem mert nem szeretném arra áldozni az életemet, hogy egy gyereket neveljek és tartsak el.
Most akkor kelek amikor akarok ha szabadnapos vagyok.
Oda megyek nyaralni ahova és amikor szeretnék és meg tudom magamnak venni azokat a dolgokat amik tetszenek.
Nem akarok erről a fajta szabadságról lemondani senkinek a kedvéért.
33F
8. Ha nem Nem tudsz olvasni, szöveget értelmezni, legalább le reklámozd. A kérdezőnek spirálja van tehát védekezik. A megszakítás csak kiegészítő.
Kérdező, teljesen normális ne aggódj emiatt. Ezzel nem ártasz senkinek, akinek meg nem tetszik, mert felült a társadalmi elvárások vonatára, az úgy járt. Egyéni problémája, akinek annyira unalmas, szar az élete hogy inkább mások méhében/ nemi szerveiben túrkál, ahelyett hogy felfogná, nem vagyunk egyformák, ahogy az igényeink és a vágyaink sem azok.
Márpedig az életet senki sem kérte, csak kapta, és ezt az egy életünket úgy éljük ahogy nekünk a legjobb, amíg másoknak nem ártunk vele.
Mi sem akarunk gyereket a férjemmel, soha. Szóval megértelek. Én valahol mindig tudtam, kislányként is inkább autókkal játszottam, sportoltam mint sem papásmamás meg babák. 🤮 De először úgy igazán 15 évesen fogalmazódott meg bennem, és mondtam ki ezt hangosan, és az érzés azóta csak erősödött. Se vágyat nem érzek, se kedvem, se időm, se türelmem nincs a gyerekekhez, nem szeretem őket, és megfelelő anyagi forrásaink nincsenek gyerekvállaláshoz De ez csak 1 melléklet, és tény az is, hogy ha gazdag lennék, akkor se kéne annyi stressz, nyűg és egyebek, minden ami egy gyerekkel jár. 36/N
Én is így vagyok 25 évesen, korábban is így gondoltam. Millió érvet tudnék mondani, hogy miért nem akarok gyereket, ehhez képest a gyerek mellett nem sok érvem van. Amúgy is elég introvertált típus vagyok, szóval engem ezzel az egyedül maradsz majd dologgal nem lehet meggyőzni... Szeretek egyedül lenni, jól el tudom foglalni magam, csak pénzem legyen. De gyerek nélkül azért könnyebb összeszedni pl utazásra, megélhetésre valót.
Olyan érzelmes típus sem vagyok, a gyerekekért sem rajongok egyáltalán, inkább idegesítenek. Pár óránál többet nem szívesen lennék velük, nekem nem ez az életcélom. Persze ezt sokan nem hajlandók elfogadni, mert úgy állnak hozzá, hogy gyerek kell stb. 8 milliárd fő él a bolygón, azt gondolom a kihalás nem rajtam és az én génjeimen fog múlni. Amúgy sem olyan jók, hogy tovább akarjam örökíteni.
Egyébként rengeteg általam becsült ember van, akinek nem volt gyereke, pl József Attila, Radnóti, Chopin stb. Sokkal többet hagytak az emberiségre, mint sok ember, aki a szaporodáson kívül nem sok mindent tett le az asztalra. A gyereknevelésben rengetegen kusarcot vallottak/vallanak, mert nem mindenkinek való ez. Nem kéne mindenkire ráerőltetni. Máshogy is lehet maradandót alkotni, vagy csak boldogan élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!