Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért érzem azt, hogy 6 év...

Miért érzem azt, hogy 6 év olyan hamar eltelik és nekem is ott kéne tartanom az életben, mint a 6 évvel idősebb barátnőmnek?

Figyelt kérdés

Én jövőre kezdem az egyetemet, pasim nincs, lakásom sincs...20 éves vagyok.

A 26 éves barátnőm most házasodik, végzett 2 éve az egyetemen, jó munkája van és házvásárlásban vannak, most vettek fel hitelt. Igaz, szerencséje van, mert egy 12 évvel idősebb, jól szituált férje lesz.

Pedig a 20-as évei elején ő is egy egyszerű egyetemista lány volt, a vőlegényét is 22’évesen ismerte meg.

Miért vagyok pánikba azon, hogy nagyon gyorsan telik az idő és nekem is illene 25-30 éves koromra ezeket megvalósítani.

2022. jún. 21. 13:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Talán mert "társadalmi elvárás" rögzült benned is?

Nagyon sokan lehetnek hasonlóképpen - én szintén így voltam már a húszas éveimben ezekkel a dolgokkal.

2022. jún. 21. 13:41
 2/7 anonim ***** válasza:
17%

Jajjjj, te szegény, jaaajjj de sajnállak

Bár csak nekem is ennyi bajom lenne

2022. jún. 21. 13:44
 3/7 A kérdező kommentje:

Igen, bennem is az az érzés van, hogy nem szabad “lemaradnom”.

Harminc éves koromig kell egy jó végzettség, munka, férj, gyerek, ház. De olyan kevés az időm!

Már most várom, hogy végezzek az egyetemen, pedig el sem kezdtem.

2022. jún. 21. 13:47
 4/7 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező: nagyon fontos lenne ha önmagadat lenevelnéd arról, hogy másokat kövess, mert lehet hogy teljesen eltérő az utad. Nem pont "x év múlva kell azt megtenned mint a másiknak", "ha x 30 évesen elérte hogy", "akkor én is", ezek csak szenvedést okoznak és sehova se vezetnek.
2022. jún. 21. 14:07
 5/7 anonim ***** válasza:
85%
De mi az hogy "kell" egy jó végzettség, házasság, gyerek? Te magad akarod ezeket, vagy csak megakarsz felelni a külvilágnak? Én is látom, hogy vannak korombeliek, akik előrébb vannak, van aki már házas, van akinek gyereke is van és van aki még mindig tanul.. Ettől függetlenül én nem érzek semmiféle késztetést, hogy haladjak, mert lemaradok. Sőt igazából bele törődtem, hogy ilyen árak mellett nem lesz saját lakásom ebben az országban, és csak azért nem fogok kinyomni 3 gyereket, de igazából egyet se hogy így kapjak hitelt.
2022. jún. 21. 14:28
 6/7 A kérdező kommentje:

Kell, mert szeretném.

Nekem sem kell 3 gyerek, csak 1.

Én nem törődök bele abba, hogy nem lesz saját lakásom, ha kell, hitellel, mert nem akarok életem végéig albérlő lenni. Majd a jövendőbelimmel összetesszük azt, amink van. Két ember könnyebben húzza a szekeret.

Én vágyok egy családra, minél hamarabb. Nem elvárásból. A családhoz viszont kellenek a feltételek.

2022. jún. 21. 14:40
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

"házvásárlásban vannak és most vettek fel hitelt"

Egyidős vagyok a barátnőddel, de én ezért csak sajnálni tudom. Az ilyenek szokták 10 év múlva jól beszopni. Ez nem rosszindulat, de okkal ragaszkodom a külön tulajdonhoz és okkal kötöttünk házasság előtt vagyonszerződést a párommal. Az nem a barátnőd érdeme, hogy megismert egy papát, akivel közösködnek egy ingatlanon, ami jelenleg a hitel miatt nem az övé és a faszi miatt nem is lesz soha teljesen az övé. Majd odaszül két gyereket, hogy teljesen össze legyenek bilincselve, aztán vagy fiatal özvegy lesz vagy majd lehet menni évtizedekig bíróságra is a vagyonmegosztás miatt.

Azért egy diplomás nőtől az ember több eszet várna...

Bocs, de nekem ez a történet ordít arról, hogy most boldogok, később meg lehet szívni, mert anno a hülyeségen járt az eszük.

A barátnőd annyit tett, amennyi egy egyetemistától elvárható: szerezzen diplomát és helyezkedjen el a szakmájában. A többit a papi tette alá.

2022. jún. 21. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!