Vannak itt olyan emberek, akik nem vágynak jómódú életre? Ha igen, miért nem és hogy alakult ez ki?
Én.
Nekem gazdagok voltak a szüleim, és rengeteg nehézséget okozott ez.
A gyerekek csúfoltak, kiközösítettek azért, mert a szüleim gazdagok voltak.
A saját gyerekemet nem akarom kitenni ennek.
Plusz, apukám nagyon keveset volt otthon (dolgozott).
Ez az egyik ok.
A másik, hogy ahogy éltem az életem, figyeltem, és azt vettem észre, hogy nincs összefüggés az anyagi helyzet és a boldogság között.
Van úszómedencés ismerősöm, aki kedvetlen ember, és van szegény ismerősöm, aki nagyom boldog.
Persze mindennek megvan az oka, de az a lényeg, hogy a pénznél vannak fontosabb dolgok.
A szegény, boldog barátomnak csodálatos családja van, szerető feleség, 2 gyerek, akikkel rengeteg időt van.
Ez fontosabb.
A világ leggazdagabb emverei sem vágynak arra.
Csak véletlenül van ennyi pénzük. És nem azért, mert a világ urai, és a más nemzetek nyomorban tartásával gazdagodtak meg.
Sok ember nem pusztán a pénzért vagy a luxusért akar gazdag lenni, hanem a pénz nyújtotta szabadságérzet miatt. Hogy ne kelljen lélekölő munkát végezni. Hogy legyen ideje és lehetősége élni, tapasztalni, alkotni.
Szerintem ez alapvetően egy egészséges törekvés, és ráadásul nem is kell hozzá hatalmas vagyon.
És meg lehet találni az "elegendő" egyensúlyát, amikor nem az anyagi vágyak diktálnak, csak nagyon nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!