A normál beszéd miért lassú nekem?
A Youtube-videókat általában 1.5 vagy 1.75-ös sebességgel hallgatom ha podcast-ról van szó.
Gyorsabban gondolkodok mint az átlag, vagy ez normális?
Én a podcasteket mindig 2x-es gyorsítással hallgatom, de sokszor videókat is így nézek.
Nem hiszem, hogy ez azért van mert gyorsabban gondolkodnánk, egyszerűen csak túl lassan beszélnek egyes emberek.
Azt hittem, ezt csak én találtam fel.
Én tanár vagyok, és az online alatt csináltam néhány oktató videót, és visszanézve szégyenkezve állapítom meg, hogy élvezhetetlenül lassan beszélek, 1.25-tel vagy másfélszeresen élvezhető. Aztán én is elkezdtem a beszélő sebességétől függően 1.25, 1.5, 1.75, néha akár dupla sebességgel nézni másokat. A beszélők se egyformák. Néha videón belül is váltogatok, az érdekesebb részeket lassúbbra veszem. Szerintem ez a felgyorsult világ, nincs türelmünk, annyira nem is érdekes, időt spórolunk.
Gyerekek! Most beszereztem egy új élményt, köszönet érte Nektek. 50 éves pali vagyok, egy boomer vagy vénfaszi (értem a humort, van öniróniám nekem is) :D
Elolvastam a kérdést, elsőre, amig csak magát a főkérdést láttam, mondom, na biztos valami pörgős hiperaktív csákó rakta ki.
Először ez a podcast szó sem mondott semmit.
DE aztán! Rákerestem ilyenekre és igaza van mindenkinek, aki azt mondja, hogy unalmas, lassú, nyammogós. Nekem olyan volt, mintha a kedvenc szörpömbe vagy limonádémba másfélszer annyi vizet raktak volna, mint amivel ízletes. Híg, unalmas. És valóban, amint felemeltem másfeles sebességre, rögtön érdekfeszítőbb és pont a felfogóképességemmel megegyező ingerszintet adott.
Úgyhogy respect minden gyors észjárásúnak ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!