Miért beszél másabbul az ember például egy orvossal?
Orvos vagyok. Akárhová megyek, megadom a tiszteletet a másik félnek, boltokban is "Jó napot kíváok"-kal köszönök. A páciensek egy része mégis lazán letegez a francba, némelyik meg olyan stílust enged meg magának, amit én senkivel szemben sem engednék meg magamnak.
Szerintem ennyit erről.
Nem beszélek másképp!
Maximum annyi, hogy orvosnál természetes a magázódás, míg a benzinkutasnál nem lepődök meg, ha letegez.
De én mindegyikkel udvariasan beszélek. És láss csodát: az esetek 99,9%-ában ugyanezt az udvariasságot is kapom vissza tőlük. Talán épp azért, mert üdítő kivétel vagyok a hozzád hasonló kötekedők között? :-)))
"kiakad a benzinkurasra, hogy miért kéri el a forgalmit"
Nem, tudomásul veszem, hogy ez a dolga és ezt írja elő valamilyen szabály.
"A kasszással is vitatkoznak, ha úgy hozza a helyzet"
Miféle helyzet hozná úgy? Megmondom hányas kútnál tankoltam, ő meg megmondja, mennyit fizetek. De más boltban se. Ha azt mondják, pakoljak ki a kosárból, kipakolok. Eleve abból indulok ki, hogy aki ott van, az felettesei (vagy jogszabályok) utasítása alapján cselekszik, és a legnagyobb szemétség lenne rajta számon kérni olyan utasítást, amit nem ő hozott, esetleg nem is ért vele egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!