Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért beszél másabbul az...

Miért beszél másabbul az ember például egy orvossal?

Figyelt kérdés
Elmegy az ember tankolni, aztán kiakad a benzinkurasra, hogy miért kéri el a forgalmit, vagy bármi más miatt. A kasszással is vitatkoznak, ha úgy hozza a helyzet, és egyéb, hasonló kaliberű személyekkel. Ha valaki doktor, akkor pedig másabbul állunk hozzá. Egy orvosnál másabbul viselkedünk. De lehet valaki a jog doktora is, ő hozzá is másabbul állunk.

2022. júl. 20. 08:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
59%
#10-es: Egyszerű emberek, ők pedig lefelé taposnak, felfelé nyalnak. Ez a hozzáállás jelenik meg a benzinkutas-orvos szitunál is.
2022. júl. 20. 09:35
 12/16 anonim ***** válasza:
26%
Az orvos egy komoly szakma, aminek a megszerzése mögött teljesítmény van. A benzinkutasról és a kasszásról ez nem mondható el.
2022. júl. 20. 09:46
 13/16 anonim ***** válasza:
37%
Dehogynem 12-es, nekik még az is nagy teljesítmény, hogy írni-olvasni megtanultak, bár a funkcionális analfabetizmus még akkor is játszik.
2022. júl. 20. 09:59
 14/16 anonim ***** válasza:
85%

Orvos vagyok. Akárhová megyek, megadom a tiszteletet a másik félnek, boltokban is "Jó napot kíváok"-kal köszönök. A páciensek egy része mégis lazán letegez a francba, némelyik meg olyan stílust enged meg magának, amit én senkivel szemben sem engednék meg magamnak.

Szerintem ennyit erről.

2022. júl. 20. 10:06
 15/16 anonim ***** válasza:
47%
Én nem beszélek másabbul egy orvoshoz, mint mondjuk egy pénztároshoz. Mindenkinek megadom a tiszteletet. De ezt biztos nem hiszi el senki. Gyakran vitáztam is már orvossal, mert úgy éreztem nekem van igazam, és ott az egészségem a tét. Nem hagyom hogy bármit is el***szen, hisz ő is csak egy ember, még ha sokan isteneknek is gondolják őket. Tisztelem a tudásukat, meg a titulusukat, de néha elég lazán vesznek bizonyos betegség tüneteket, vizsgálatokat. ( Tisztelet a kivételnek)
2022. júl. 20. 10:10
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem beszélek másképp!

Maximum annyi, hogy orvosnál természetes a magázódás, míg a benzinkutasnál nem lepődök meg, ha letegez.

De én mindegyikkel udvariasan beszélek. És láss csodát: az esetek 99,9%-ában ugyanezt az udvariasságot is kapom vissza tőlük. Talán épp azért, mert üdítő kivétel vagyok a hozzád hasonló kötekedők között? :-)))

"kiakad a benzinkurasra, hogy miért kéri el a forgalmit"

Nem, tudomásul veszem, hogy ez a dolga és ezt írja elő valamilyen szabály.

"A kasszással is vitatkoznak, ha úgy hozza a helyzet"

Miféle helyzet hozná úgy? Megmondom hányas kútnál tankoltam, ő meg megmondja, mennyit fizetek. De más boltban se. Ha azt mondják, pakoljak ki a kosárból, kipakolok. Eleve abból indulok ki, hogy aki ott van, az felettesei (vagy jogszabályok) utasítása alapján cselekszik, és a legnagyobb szemétség lenne rajta számon kérni olyan utasítást, amit nem ő hozott, esetleg nem is ért vele egyet.

2022. júl. 20. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!