Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A Japánok miért nem kommunikál...

A Japánok miért nem kommunikálnak egymással?

Figyelt kérdés
Észrevettem többször hogy japán turistával találkozva egy másik japán nem akar a saját fajtársával beszélgetni. Amikor megkérdeztem tőle hogy miért, kitért a válaszadás elől. És ez nem egyszer fordult elő hanem többször is, különböző Japánokkal külföldön. Velünk Magyarokkal és más külföldivel szívesen beszélgetnek,a sajátjukkal semmiképp!

2022. júl. 19. 01:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer láttam felvételt egy angol/magyar stand upostól, aki pont azzal viccelődött hogy a magyarok ilyenek.
2022. júl. 19. 10:55
 12/20 Shaddark ***** válasza:

Van valami benne.

De nem kirándulókra jellemző, hanem aki kiköltözött már és egy ideje kint él.

Sokakat kihasználtak újonnan kitelepülők, ami miatt bizalmatlanok lettek és inkább nem barátkoznak Magyarokkal. Sok ilyen sztorit hallottam már.

De nyaraláson biztos hogy minimum egy sör, vagy legalább pár mondat, ki hová, mit érdemes, ilyenek.

2022. júl. 19. 11:42
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy százhuszoniksz milliós nemzetnél nem egy vaszizdasz, hogy a világ másik felén fellelhető turistanegyedekben napi ötszáz "fajtársával" összefut. Én is lemegyek Pesten az utcára, szedek neked öt perc alatt japánt meg koreait meg szingalézt is, egész turistacsoportot, de lehet cserediák is, ha a nagymamák nem jönnek be. Azt is gondolom, hogy ez a fajta elhidegülés ma már nem csak a japánokra, hanem lassan mindenkire igaz, akit nem a harmadik világból húztak elő. Magyar és magyar is már nagyon furcsán, bizalmatlanul méregeti egymás miféleségét a rendszerváltás előtti időkhöz képest, amikor úgyis mindenki egyenlő volt, nem voltak társadalmi szakadékok, valamint politizálás se volt szokásban a vele járó szakadékokkal egyetemben.

Igen, én is megfigyeltem magamon, hogy sokkal könnyebben beszélek a világ dolgairól egy külföldivel, mint egy magyarral, akivel valószínűleg két perc után egymásba állítanánk a kést. (képletesen értve)

Lefogadom, japán és japán között is vannak feszültségek a kötelező jóképvágás és 24 órás pókerarc mögött.

2022. júl. 19. 13:21
 14/20 A kérdező kommentje:
1 válaszadó mondta a legértelnesebb választ: A Japánok szociopaták. De az a szomorú hogy ez a betegség most már a mi nemzetünkben is népbetegséggé vált. Én nem úgy értettem, hogyha magyarul beszélő embert látok, akkor odaszaladok hozzá, főleg Németországban, azt írtam, ha a tengerentúlon találkozom egy magyar honfitárssal, az a minimum hogy köszönök neki, és dumálok vele pár percet. Általában a tengerentúlon kevesebb szociopata magyarral találkoztam , mint pl.: Németországban. De a Japánok túltesznek minket is , főleg a fiatal generáció. Remélem most már elég érthető a kérdés....
2022. júl. 19. 14:00
 15/20 A kérdező kommentje:
Azt még hozzáteszem, hogy olyan országokban láttam ezt a jelenséget, ahol kizárt, hogy hemzsegjenek a Japánok, Egyiptomi kisfalu( közös hotel) , Bolivia-Santa Cruz ( hotel), Argentia-tűzföld( hotel) , Hajóút Antarktisz- ezeken a helyeken 2 vagy 3 Japán túrista-egyik sem akart beszélgetni a másikkal( holott mondta nekem angolul hogy ő Japán), tehát a többi is halotta......furcsa emberek.
2022. júl. 19. 14:06
 16/20 anonim ***** válasza:
42%
Neked nincs jogod legértelmesebb választ idézni, mivel alap dolgokkal sem vagy tisztában, ergo nem vagy értelmes. Kezdve a szociopata jelentésével, diagnosztikai kritériumaival. Ezek után nem is feltételezhető, hogy ismerős számodra az a kifejezés, hogy kulturális különbségek, eltérő társadalmi normák.
2022. júl. 19. 18:02
 17/20 A kérdező kommentje:
Szabad országban élünk, van jogom megállapítani, hogy ki ad értelmes választ. Nem tudom mi az ,,ergo" kifejezés, nem hasznàlok szlenget, nem a zülött negyedben nőttem fel.... bocs ha nem értem. Tisztában vagyok a kulturális különbségekkel, lásd Magyarország, a kulturális különbözetek halmaza. De ha olyan okosnak gondolod magad, akkor oszd meg kérlek másokkal,ne tartsd magadban!😉
2022. júl. 21. 21:15
 18/20 anonim ***** válasza:

Az ergo nem szleng.

Cogito ergo sum.

2022. júl. 22. 02:38
 19/20 A kérdező kommentje:
ok.Igaz latin szó. köszönöm.🙂
2022. júl. 22. 04:06
 20/20 Shaddark ***** válasza:
Ne etesd a trollt :)
2022. júl. 22. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!