Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Menjek egyetemre vagy ne?

Menjek egyetemre vagy ne?

Figyelt kérdés

Tavaly érettségiztem, viszont nem tanultam tovább. Jelenleg dolgozom, de nagyon gondolkodok benne, hogy elkezdjem az egyetemet. A szüleim is ebbe az irányba terelnek. Gimiben magyarból, töriből és a "laza" tantárgyból (pl.: rajz, tesi) ötös, infóból négyes, matekból, idegen nyelvből, természettudományos tárgyakból hármas voltam. Az érettségim négyes lett (van emelt érettségim).

Ti ilyen háttérrel (vagy hasonlóval) belevágnátok? Illetve milyen szakra mennétek (Introvertált személyiség vagyok)? Vagy inkább szakma szerzés?

Várom a válaszokat!:)

20/F

2022. júl. 17. 18:43
A kérdező szavazást indított:
Próbáld meg az egyetemet, sikerülni fog
Felejtsd el az egyetemet, nem neked való
23 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

és hol akarsz elhelyezkedni? pl. informatika esetén lehet boldogulni diploma nélkül is.

milyen szakmát akarnál? ismerek 2-3 diplomás embereket akik semmiről elkezdtek informatika irányába dolgozni inkább a büfészakok helyett.

2022. júl. 17. 18:50
 2/10 A kérdező kommentje:
#1 Ezaz, hogy fogalmam sincs mivel akarok foglalkozni
2022. júl. 17. 18:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
kezdj el nézelődni, hogy milyen lehetőségek vannak, járj nyílt napra, esetleg előadásokra. Viszont amíg nem találod ki, hogy mi az, ami igazán érdekel, addig ne menj egyetemre.
2022. júl. 17. 19:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak azért, hogy legyen egy diplomád, ne menj egyetemre. Gondolkozz el azon, hogy mit szeretnél csinálni, milyen jellegű munkát szeretnél végezni (pl. Emberekkel akarsz foglalkozni? Irodai munkát akarsz? Mennyire fontos a magas fizetés? Egyedül vagy csapatban szeretnél dolgozni? Mi érdekel egyáltalán?) és csak ezután nézd meg, hogy ehhez szükséged van-e diplomára. De ne kezdj el valamit "csak úgy", mert azzal csak pazarlod az államilag támogatott féléveidet, és ha valami később tényleg megtetszik, azt már fizetheted saját zsebből.
2022. júl. 17. 19:09
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ahol dolgozol, az a szakma nem érdekel? Abban az irányban is lehet tanulni. Ha pl. egy gyár, akkor érdemes a hr-essel beszélni, hogy milyen magasabban képzett pozíciók vannak, mit érdemes tanulni.
2022. júl. 17. 19:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Tök felesleges egyetemre menned, ha nem tudod mi érdekel. Így szoktak utána a mekiben dolgozni a friss diplomások, vagy a Lidlben.

Gondolom ilyen jegyekkel nem akarsz mérnök, vagy orvos lenni, sem kutató természettudományos területen. Na látod, már egy csomó mindent ki is lehet zárni. Ülnél irodában 8 órát, vagy inkább járkálnál föl alá? Bírod a papírmunkát?

Én 4 munkahely után jöttem rá, hogy mi érdekel. Te is tudsz a jelenlegi munkahelyedből erőt meríteni. Jobban dolgoznál egyedül, vagy épp csapatban? Érdekelnek az emberek, segítés szintjén?

2022. júl. 17. 19:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos pont a komolyabb, egyetemi tárgyakból vagy hármas, szóval ilyen helyekre ne menjél, ott legalább 2 jegyet romlani fogsz.

Vagy valami művészeti egyetem, vagy valami szakmát tanulj inkább.

2022. júl. 17. 19:37
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon rosszul érzem magam a jelenlegi munkahelyemen. Nem szeretek emberek között lenni, nem vagyok beszédes típus. Egyedül szeretnék dolgozni (vagy max 1-2 emberrel), nyugodt, csendes helyen. Nem feltétlenül szükséges a magas fizetés, de azért meglehessen belőle élni, illetve jó lenne félretenni is. Szeretem az állatokat, a sportot, szeretek olvasni, van egy YouTube csatornám, azzal is szívesen foglalkozok (persze magamat nem mutatgatom benne), imádom a történelmet, érdekel a földönkívüli élet, a Föld eddig fel nem fedezett részei (pl.: óceánok mélye) stb.
2022. júl. 17. 19:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Menj el erdésznek vagy búvárnak.
2022. júl. 17. 19:54
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

8

Ok, ezzel nem megyünk semmire. :D

Na, he bemennél egy könyvtárba, ahol csak bizonyos témákról lenne szó, milyen 3 témáról vennél le könyvet.

Legyen az nörvénytermesztés, a genderideológia a 21.században, vagy épp a szénbányászat. Ezek csak példák voltak.

Nevezz meg 3 ilyet. Amiben úgy érzed, eltudnál mélyülni.

2022. júl. 17. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!