Menjek egyetemre vagy ne?
Tavaly érettségiztem, viszont nem tanultam tovább. Jelenleg dolgozom, de nagyon gondolkodok benne, hogy elkezdjem az egyetemet. A szüleim is ebbe az irányba terelnek. Gimiben magyarból, töriből és a "laza" tantárgyból (pl.: rajz, tesi) ötös, infóból négyes, matekból, idegen nyelvből, természettudományos tárgyakból hármas voltam. Az érettségim négyes lett (van emelt érettségim).
Ti ilyen háttérrel (vagy hasonlóval) belevágnátok? Illetve milyen szakra mennétek (Introvertált személyiség vagyok)? Vagy inkább szakma szerzés?
Várom a válaszokat!:)
20/F
és hol akarsz elhelyezkedni? pl. informatika esetén lehet boldogulni diploma nélkül is.
milyen szakmát akarnál? ismerek 2-3 diplomás embereket akik semmiről elkezdtek informatika irányába dolgozni inkább a büfészakok helyett.
Tök felesleges egyetemre menned, ha nem tudod mi érdekel. Így szoktak utána a mekiben dolgozni a friss diplomások, vagy a Lidlben.
Gondolom ilyen jegyekkel nem akarsz mérnök, vagy orvos lenni, sem kutató természettudományos területen. Na látod, már egy csomó mindent ki is lehet zárni. Ülnél irodában 8 órát, vagy inkább járkálnál föl alá? Bírod a papírmunkát?
Én 4 munkahely után jöttem rá, hogy mi érdekel. Te is tudsz a jelenlegi munkahelyedből erőt meríteni. Jobban dolgoznál egyedül, vagy épp csapatban? Érdekelnek az emberek, segítés szintjén?
Sajnos pont a komolyabb, egyetemi tárgyakból vagy hármas, szóval ilyen helyekre ne menjél, ott legalább 2 jegyet romlani fogsz.
Vagy valami művészeti egyetem, vagy valami szakmát tanulj inkább.
8
Ok, ezzel nem megyünk semmire. :D
Na, he bemennél egy könyvtárba, ahol csak bizonyos témákról lenne szó, milyen 3 témáról vennél le könyvet.
Legyen az nörvénytermesztés, a genderideológia a 21.században, vagy épp a szénbányászat. Ezek csak példák voltak.
Nevezz meg 3 ilyet. Amiben úgy érzed, eltudnál mélyülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!