Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Teljes életet éltek? Kihasznál...

Teljes életet éltek? Kihasználtok minden napot? Ez mit jelent nálatok a gyakorlatban?

Figyelt kérdés
2022. júl. 11. 12:53
 1/8 anonim ***** válasza:
66%
Én úgy érzem, hogy igen, nem nagyon van olyan hiányérzetem, amiért ne tudnék tenni, és nagyon szükségét érezném. Vannak nyúzottabb napjaim, amikor használhatatlan vagyok és elszalad az idő láblógatással, de a teljes élet részének veszem azt is, hogy a regenerálódásra is szükség van, és ebbe a semmittevős napok is beletartoznak. Amiket szeretnék elérni, azért teszek.
2022. júl. 11. 13:08
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

Egy gazdag hires szinesznotol is es egy csövestol is ugyanazt hallottam/olvastam.

Ne akarj hirtelen nagyot szakitani, hanem apránkent haladj, ne teljen el ugy nap hogy egy picit ne kuzdenél a célodért.

Legalabb egy picit tegyél de azt minden nap.

Szoval ez a lassu viz partot mos elvek.

Es beigazolodni latszik hogy pl gyerekkortol kezdve pl gyujtesbol màr 30 evesen megvan a ház hitelmentesen is akár, olyannak is akinek tanfolyam a legmagasabb vegzettsege csak.

Vagy nagy gazdagok irta konyvben is azt az elvet vallja egy gazdag hogy ő amikor gyerekkent ujsagkihordasbol élt annak is eltette a felét. 50%-ot csip le mindenbol.

Meg legyen ugyanolyan fontos a megtakaritas mint a csekkek kifizetese.

Mások nem vallják azt hogy gyűjts, azt vallják tanulj es keress jol/ho ami kiszolgálja a hosszu tavu celjaid is.

És akkor a kerdesre:

NEM használok ki minden napot. En nem ez vagyok.

En hajlamos vagyok megállni az eletben (pl nem dolgozom nem tanulok alkalmakkor vagy 2 munka 2 iskola kozt), es igenis vannak.olyan eletszakaszaim amikor semmivel nem foglalkozok csak irányt lövök be. Mit akarok. Mihez lenne kedvem. Mit nem hagynék abba 3 honap utan. Mi az az öröm az az ut, ami oromteli celhoz vezet.

Azaz az odaig vezető utat is akarom hogy ne rögös es izzaszto legyen hanem öröm.

Sokan vallják azt hogy a sikerért szenvedni kell es poklokat megjárni.

De aki egy telefonnal milliokat csinál olyan üzletet visz végbe, annak hol pokol a milliokhoz veteto ut?

Még ma sem vallom a lassu viz partot mos, meg aprankent haladni elveket, meg hogy 20 év kell hogy beérjen barminek is a gyumolcse, es azt sem vallom hogy pusztulj bele egy siker elérésebe, mert rögös a celhoz az ut alapon. Ezek TÉVHITEK.

Bárman beszelgettunk van benne valami

- a vállalkozo azt mondta:

Elve ami mentén halad, ha nincs munka(megrendeles), nincs penz.

- gyári munkas aki tulorázik meg nonstop melo:

Elve: sok munka, kevés pénz

-Én, aki lazán konnyeden akar

sokat

Elvem: kevés munka, sok penz ami mentén élek.

2022. júl. 11. 13:08
 3/8 anonim ***** válasza:
73%
*hárman beszélgettunk
2022. júl. 11. 13:26
 4/8 anonim ***** válasza:
78%

Röviden:

Vallalkozo szerint

Keves munka keves penz, sok munka sok penz

Gyari munkas szerint sok munka keves penz van

Szerintem meg keves munka sok penz alapon kell elni

2022. júl. 11. 13:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Igyekszem kihasználni, de azért van még "holtidő", amiben értelmesebb dolgokat is csinálhatnék, például most.

Én abban látom az időm kihasználását, hogy nemcsak élményeket szerzek és próbálom átadni magam a pillanatnak, amikor kell, hanem alapvetően úgy tervezek, hogy még 80 éves koromig bőven erre a világra leszek "ítéltetve". Magyarul nem fogok tudni és nem is akarok elmenekülni a saját döntésem következményei elől, akár akarom, akár nem. Nekem az öngyilkosság nem opció, annál nagyobb bennem a küzdeni akarás, végső soron jól szeretném csinálni az életem vezetését. És ezért minden nap teszek szinte. Minden nap az eszemben van, hogy figyeljek magamra, az egészségemre, megkíséreljem felmérni, hogy milyen irányba halad a világ és ehhez a leghatékonyabban alkalmazkodni. Az ember a parton fekve, finom ételeket zabbantva, finom borokat iszogatva elfelejti, hogy nemcsak ezek a napok fontosak, hanem az is, ami utána jön. Nem, nem élhetünk rettegésben, nem spórolhatunk mindig, nem mehet a szórakozásunk rovására az odafigyelés, de szerintem fontos belegondolni, hogy mennyire számít a mérték. Hogy mi lesz, ha túl sok napot így töltünk el...

Mert a test öregszik. Sportolni kell, kímélni, óvni, amennyire lehet a józan ész keretein belül. Most van energiánk tanulni, dolgozni, ezeket a dolgokat most kell csinálni, nem akkor, mikor már hiányzik a piacképes tudás, a megtakarított pénz, a munkatapasztalat. Most kell arra gondolni, hogy hogyan tervezzük azt az időszakot, mikor nem lesz ennyi lehetőségünk, nem regenerálódunk ilyen gyorsan, nem lesz ennyi energiánk és időnk kibontakozni.

Én minden nap sportolok majdnem, igyekszem jó és naprakész lenni a szakmámban, amit szeretek is és figyelek arra, hogy innen hova tudnék később kanyarodni, ami szintén érdekes számomra, ha a helyzet úgy kívánja. Ápolom azokat a kapcsolataimat, amik hozzátesznek az életemhez, figyelek azokra az emberekre, akikkel kapcsolatban nem szeretném megbánni a hanyagságom és a hajhászságom, mikor már késő. Hónapokat töltök el stratégikusan egy korty alkohol nélkül, hogy nyugodtan tudjak koccintani azokon a napokon, mikor élmény is jár mellé, óvom magam a naptól és nem eszem mindig azt, aminek nincs más előnye az ízén kívül.

Szóval, én készülök a következő 50 évre. Így is lesz bőven mit megbánnom, nem akarom pont azt, hogy nem voltam résen akkor, mikor még nem mentek tönkre a dolgok bennem és körülöttem. Mert a teljes élet attól teljes, hogy végig az.

2022. júl. 11. 13:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Mostanában sajnos nem mert nem vagyok jól, de amúgy igyekszem.
2022. júl. 11. 13:45
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Az ellenkezője. Alig csinálok valamit a létezésen kívül
2022. júl. 11. 13:52
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem élek teljes életet, mert van egy alapbetegségem, ami miatt lekorlátozom önmagamat.
2022. júl. 11. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!