Észreveszed ha valaki füllent/hazudik?
Változó, de ha közeli kapcsolatom van, barát, család tag akkor jóval hamarabb mint egyébként.
Fiam ki tud borulni mikor mondom hogy ez hazugság, és 90% ban bejön.
Nagyon nem bírja hogy lefülelem folyamatosan. Folyton próbál mellékvágányra tenni de ahogy egyre többet próbálkozik egyre jobban észreveszem.
Nincs olyan jel amit le tudnék írni a viselkedése a test beszéd nagyon árulkodó. Nagymamám volt ilyen. Egyből levette ha valaki hazudik neki... Hiába volt demens, akkor is mondta hogy ez nem igaz...
Annyira nem érzem mint a nagyim, de elég jó szimatom van.
Aki nagyon béna azon a testbeszéden nagyon látszik.
Nagyon nehéz.
Dr. Paul Ekman foglalkozik vele a tudományos érában.
A "Hazudj ha tudsz" sorozat tulajdonképpen erről szól.
Töltsd le és nézd meg.
Amúgy sok minden apróságból meg lehet mondani, de rohadt sok leírni, egyszerűbb ha megnézed a sorozatot ha érdekel.
De egy példát csak hogy miről is van szó.
Itt mondjuk ez nem igaz "Nem az számít, hova néz az ember,"
Számít, ha éppen akkor találja ki a hazugságot, és nem egy már memorizált, előre kitalált hazugságot mond el.
Régen sokat olvastam ilyenekről és pár gyakran ismételt dolog megmaradt, amiről fel lehet ismerni. Bár emberfüggő.
-sokszor ismételgetnek kulcselemeket, ezzel győzködve magukat is, hogy amúgy igazat mondanak.
-balra néznek (ez mondjuk szerintem nem túl gyakori és nem is tartom annyira igaznak)
-illetve vagy nagyon kerülik a szemkontaktust, vagy nagyon igyekeznek megtartani azt
-állukat, szájukat takargatják, miközben beszélnek
-van, akinek magasabb lesz a hangja, van, akinek hirtelen megváltozik a hangereje
A kisebb füllentéseket nem mindig tudom észre venni (hacsak nem árulkodó nagyon a testbeszéd), viszont a hazugságokat jobban átlátom, főleg, ha ismerem is azt, akivel beszélgetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!