Szerinted, előkelő jómódúnak nevezhetőek?
Szerinted, előkelő jómódúnak nevezhetőek?
Anyukám rokonjának fia most ballagott általánosból! Olyan ballagás volt náluk mint egy lagzi! Gyönyörűen volt díszítve! Anyukám dicséri őket mindig hogy milyen előkelőek, jó móduak. Mi meg csak egy átlag emberek vagyunk, dolgozunk, ő azért nem megy el ilyen ballagasra ha meghívják is mert mi hozzájuk egy szegény emberek vagyunk! De tényleg előkelőek, na le szögezem abból ilyen jó moduak nem vállalkozásuk van hanem számlázik az a rokon, vannak neki ilyen gyenge jellemű ismerősei azoknak a nevére számlázik, meg benne vannak sok maffia dolgokba. Mindig számlázik a rokon, tele vannak aranyakkal mindennel! Én nem nevezném őket előkelőnek inkább csalónak! Számomra az az előkelő aki vállalkozó, vagy olyan szakmát tanult amivel sok pénzt keres ilyenre azt szoktam.mondani meg érdemli hogy előkelő! Adjon neki az Isten még többet, mert dolgozik érte! Na de számomra ilyenek nem előkelőek akik számláznak meg maffiózóskodnak. - a rokonaim nagy része ilyen, nagy házak vannak nekik medencékkel, aranyak kiló számra... inkább ezek csalok mint előkelőek. Erkölcstelen tisztessegtelenek..kérdésem te hogyan látod, ki számodra az előkelő jó modu? Számomra azok akik vállalkozók vagy olyan szakmát tanultak, vagy orvoshoz ügyvédek azokat igen is előkelő, okos embereknek nevezem de akik ilyenek mint a rokonom utolsóbbak a koldusnál.
Vagy már 14 éves?
Fogalmazásodból nem úgy látszik.
Ha valahová meghívnak és az ember szeret kikapcsolóni így akkor nem értem miért nem megy el.
Egyszer élünk.
A jómód az kizárólag az anyagiaktól függ.Én azon is vitatkoznék, hogy aki klasszikusan presztizs munkát végez(mondjuk orvos), az automatikusan előkelő lenne.
Szerintem előkelőnek az számít, aki próbál jó ember lenni, becsületesen élni, emellett művelt, jó ízlésű.Ez az, amit nem lehet pénzért megvenni, de azért valljuk be, minimális anyagi forrás szükségeltetik hozzá.Mert ha valaki tényleg mélyszegény, ő valószínűleg nem fog tudni olyan közegbe felnőni, ahol igazán jó oktatásra és műveltségre tehetne szert, nem lesznek meg az anyagi forrásai ahhoz sem, hogy a jó ízlését kifejezhesse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!