Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vagyok ilyen, és mit...

Miért vagyok ilyen, és mit tudnék ellene tenni?

Figyelt kérdés

Eléggé szélsőséges a hangulatom és a viselkedésem. Egyszer pl azt érzem mennyire örülök a páromnak, máskor meg idegesít. Egyszer azt érzem de jó lenne egy kicsit nélküle, egyedül lenni, de 1 napot se tudok/akarok nélküle eltölteni.

Egyszer kicsit agresszív, kötekedő vagyok vele szemben, máskor meg minden percben szeretgetem és teljesen a saját ellentétemmé válok akár pár perc leforgása alatt. Sokszor mondják az emberek, hogy amennyire imádnivaló, aranyos nő vagyok, pont annyira tudok egy elviselhetetlen hárpia lenni.

A hangulatom, az érzelmeim is borzasztó hamar tudnak átváltani, és sokszor hiába próbálok tudatosan "normális maradni", sokszor nem megy, és tudom, hogy rossz, ahogy viselkedek sokszor.

Anya szerint sokszor akaratos, makacs, nyughatatlan, kriminális vagyok. Máskor meg jókedvű, kedves, mindenkinek segíteni akaró és érzékeny, empatikus vagyok.

Én sem szeretem azt, amilyen tudok lenni sokszor. 6Pl ha egy nehezebb napon vagyok túl, akkor sokszor ilyenné válok, de amikor minden jó és úgy alakulnak a dolgok ahogy szeretném, akkor a "rendesebbik énem" marad.

Sokszor apróságokon tudom idegesíteni magam, mindenen ki tudok akadni, rendkívül érzékeny vagyok. Alacsony az önbizalmam, szorongó személyiségem is van. Sokszor félek ha valami jól is alakul, hogy egyszer majd elromlik, véget ér és elveszítem mindazt, ami jó az életemben. Rengeteget szorongok emiatt leginkább.

Ez mitől lehet és hogy tudnék változtatni rajta? Nem szeretem én sem, hogy sokszor ilyen szélsőséges vagyok. Néha tényleg olyan vagyok, mint egy őrült, a párom is nehezen bírja ezeket elviselni. Tudatában vagyok, hogy amit teszek/mondok, az rossz, és nem így kéne kezelni, nem így kéne viselkedni, de sokszor mégis előjön ez belőlem. Vannak időszakok mikor nem jön elő, de mostanában sokszor előfordult, ezért is szeretnék ezen változtatni.

2022. jún. 18. 14:04
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

🍏

Lehet bipoláris depresszió.

Irány a pszichológus.

2022. jún. 18. 14:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Ezt csak pszichológussal lehet megoldani?
2022. jún. 18. 14:11
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

🍏

Igen, valódi szakemberre bíznám a diagnózis felállítását, nem mezei Jóska nénire.

2022. jún. 18. 14:12
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

🍏

Lemaradt. Pszichológussal, illetve pszichiáterrel.

2022. jún. 18. 14:13
 5/7 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem borderline. Kezelése pszichoterapeutánál.

Mezei Jóska néni

2022. jún. 18. 14:39
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

🍏

Jól írja az 5-ös válaszoló.

Inkább neki higgy, mint egy pszichológusnak, pszichiáternek.🙈

2022. jún. 18. 15:23
 7/7 anonim ***** válasza:
71%
Vicc hogy már nem létezik más csak borderline meg bipolárisság.
2022. jún. 19. 02:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!