Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A régi öregek miért nem...

A régi öregek miért nem fáradtak el a munkában úgy mint a mai fiatalság ?

Figyelt kérdés
Össze sem lehet hasonlítani a mai fiatalokkal. Mért van az hogy sok fiatal nagyon hamar elfárad a munkában a régi öregek hogy tudtak úgy fizikai munkát végezni hogy nem fáradtak el vagy legalábbis nem látszott rajtuk a fáradtság ?

2022. jún. 16. 15:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
82%

A stressz is okozza. Egyrészt régen nem volt annyi követelmény, mint most. Elég volt, ha tudsz magyarul. A nagyszüleim olyan munkát végeztek ahol megbecsülték őket és egy betűt nem beszéltek pl angolul, nem ismerték a számítógépet, stb. Másrészt, ha elvesztetted a munkádat, akkor találtál helyette mást. Harmadrészt a munkaidőd leteltével nem törődtél a munkával.

Most meg

- Alapból ha nincs érettségid, akkor munkát sem találsz.

- Ahhoz hogy normális munkát kapj, tudnod kell angolul és legalább még 1-2 másik idegennyelven és tudnod kell használni a számítógépet és nem árt ha van diplomád.

- Ha repülsz a munkahelyről nem biztod, hogy azonnal találsz mást.

És ne feledkezzünk meg arról, hogy mi már olyan világban élünk, ahol non-stop elérhetőek vagyunk az internetnek hála, ezáltal a munka is részben jön velünk munkaidőn túl is.

Régen eszébe nem jutott volna a munkatársadnak este hat után rád csörögni, most meg ete 11kor is rád írhat, hogy beót cserélne, munkahelyi kérdése van, stb.

Ja és a munkahelyi fb csoportokról se feledkezzünk meg.

2022. jún. 17. 00:52
 12/16 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem amellett hogy edzésben voltak, az étrend is rengeteget dobott rajta. Manapság népbetegség a vitamin, ásványi anyag hiány mivel rengeteg fiatal él gyorséttermi ételeken, péksüteményeken, édességeken. A saját példámat hozva, amíg ilyen ételeket ettem minden nap, tesin a bemelegítő futásnál az 1. kör félénél már haldokoltam. Most hogy normális kajákat eszek, az elsők között végzek a 3 körrel, pedig semennyit nem edzettem pluszban.
2022. jún. 17. 06:45
 13/16 anonim ***** válasza:
80%

Ez egész egyszerűen baromság.

Meg merem kockáztatni, hogy ma sokan többet dolgoznak, mint mondjuk 30-40 éve. Legalábbis idehaza. Régen a túlóra szinte ismeretlen fogalom volt. Most meg? Sokan 10, vagy még több órát dolgoznak naponta.

Hogy régen nem fáradtak el? Ezt egyébként mire alapozod? Nem vagyok már mai gyerek, és gyermekkoromban is láttam nem kevés olyan embert, aki hááát.. fogalmazzunk úgy, hogy nem a sztahanovista mozgalom mintaképe. Apám és nagypapám elmeséléseiből sem az jön le, hogy mindenki lelkiismeretes és szorgalmas lett volna. Ez nem idő kérdése.

Azt meg így a 21. században már főleg illene megérteni, hogy nem csak az a munka, amiben leizzadsz, és amit utálsz. Napi 8-10 órán keresztül bérszámfejteni, vagy programozni, vagy tervrajzokat készíteni.

Az ember meg ahhoz edződik hozzá, amit gyakran csinál. Ha egy szántóvető embert az '50-es évekből idehoznánk, és beállítanánk eladónak egy telefonszaküzletbe, jobban elfáradna, mint a szántóföldön. Már ha egyáltalán neki tudna kezdeni, és bele tudna tanulni. És akkor még egy viszonylag kevés gondolkodást igénylő munkakörről beszélünk.

Ha valaki benne van egy munkakörben huzamosabb ide, akkor megedződik hozzá.

2022. jún. 17. 12:46
 14/16 anonim ***** válasza:
89%

"Meg merem kockáztatni, hogy ma sokan többet dolgoznak, mint mondjuk 30-40 éve. Legalábbis idehaza"

Attól függ hogy melyik szakmában, mert faterom bányászkánt 30 éve is lenyomott 12-16 órás műszakokat.

2022. jún. 17. 12:56
 15/16 anonim ***** válasza:
90%

#11 Munkaidő után nem kell foglalkozni a céges csoporttal.

Munkaidő előtt és után max 15-20 percig vagy elérhető, aztán ne foglalkozz a munkával mert rá fognak szokni arra hogy mindig elérhető vagy.

2022. jún. 17. 14:13
 16/16 Senior Séf ***** válasza:
100%
Úgy, hogy ők nem chips-kóla kombón tengették a napjaikat. Nem csirkemellet ettek zsiradék nélkül. Ha főztek, nem olajjal tették, hanem zsírral. És sorolhatnám napestig a "egészséges vívmányokat", amik gyakorlatilag tömeggyilkosok.
2022. jún. 17. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!