Csak velem van így vagy más felnőttet is zavar a tanév vége?
Konkrétan arra az időszakra gondolok, amikor lezárták a gyerekeket, de még iskolába járnak. Ez régen nem zavart, de tavaly óta elkezdett irritálni.
Koradélután egy bandában kiülnek valamelyik lakótelepi ház elé, kiabálva beszélnek, bömböltetik a zenét, szerintem zavaró amikor otthonról dolgozik az ember. Ugyanúgy kimennek a parkba délután, ha az ember kicsit leülne olvasni, a háttérben kiabálnak és bömböltetik a zenét a tinik.
A kávézók és a cukrászdák tömve vannak, mert több tinibanda bevonul, ahogy a vonat, busz, egyéb tömegközlekedési eszközök is tömve vannak a kiránduló gyerekektől.
Csomó kamasznak akkor jut eszébe, hogy van otthon egy kutyájuk és akkor viszik le, elengedik a pórázról, aztán amíg beszélgetnek, bömböltetik a zenét, viháncolnak, addig a kutya össze-vissza rohangál az utcán, mindenkire rámászik, akár egy utcányira a gyerekektől.
De aztán véget ér a tanév és ez a jelenség is megszűnik.
Ez mást is irritál?
Engem sem zavar, emlékszem még felsőben, gimiben milyen jól éreztük magunkat azokban az időkben. Együtt voltunk, fagyiztunk, élveztük egymás társaságát, játszottunk és már nem kellett a jegyek miatt paráznunk.
Egyedül akkor idegesített ez, amikor az ablakunk alatti porolóhoz szokott egy csapat gyerek és a ház oldalát rugdosták labdával. Akkor szakadt el a cérna, amikor az ablakon csattant a labdájuk.
Gyerekként is zavartak. Most is. Elköltöztem egy kis falu szélére ahol alig vannak fiatalok. Strandolni kora reggel járok vagy olyan gyógyfürdőkbe ahol nem engedik be a gyógy medencékbe a gyerekeket /kizavarják az idétlenkedőket. Moziba nem premierkor megyek, hanem amikor már kevesebben vannak. Stb stb.
Kerülöm őket, így nyugodt maradok.
Engem a tömegközlekedés készít ki, már két hete nem tudok úgy vonatozni hogy ne legyen tele visítva bömbölő gyerekekkel. A tanárnénik meg rájuk se szólnak, el vannak foglalva azzal hogy nyomkodják az instát...
Vége lehetne már ennek aztán vakációzzanak otthon végre.
Kérdező, nem érzed cikinek ezt a zsémbes nyugdíjas mentalitást? Mindig így kezdődik, egy hajszál választ el a "Bezzeg az én időmben"-től.
Nem azt mondom, hogy örülj neki, ha nem vagy rá képes, de azért érdemes elgondolkodni azon, hogy egészen biztosan a tinikben van a hiba?
Miért zsémbes nyugdíjas, aki nem szereti az idióta üvöltözést hallgatni? :D
Kapaszkodj meg: kisiskolás koromban is utáltam az óbégató, hangoskodó gyerekeket. Jó tudni, hogy már 10 évesen nyugger voltam. :D
16, Amikor ott tartunk, hogy baj ha a tinik nem suliban vannak, mert hangosabbak az elfogadottnál (pedig a tinik ilyenek, ezen semmi meglepő nincs az írott történelem hajnala óta), az nagyon tipikus nyuggerháborgásnak tűnik.
És mint írtam, nem kell szeretnie a zajt. Neked sem kell.
Mit bánom én hogy hol vannak, de attól még hogy nincsenek suliban, nem kellene állatok módjára ordítaniuk.
Újra elolvastam a kérdést, és én úgy látom hogy a kérdezőnek is leginkább a ricsajozással van gondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!