Honnan lehet megismerni hogy egy lány Erdélyi?
Szia 8-as!
Kovászna megye melyik részéből írsz?
Most akarok kiköltözni Székelyföldre,Kovászna megyében nézegetem az ingatlanokat.
Az, hogy Erdélyi-e, a bemutatkozásnál kiderül. Valószínűbb, hogy Kiss, Szabó vagy ehhez hasonló neve van, azok gyakoribbak.
Azt pedig, hogy erdélyi vagy sem, biztosan szívesen elmondja, ha megkérdezed, hol nőtt fel.
Én is erdélyi vagyok, Bihar megyei. Nekünk nem igazán van itt tájszólásunk, általában onnan ismertek fel minket szerintem, hogy használunk rengeteg románból átvett szót, amit biztosan nem ért meg egy magyaro. -i. Nekünk természetesek hiszen mindennap használjuk őket. De szerintem a magyaro. -iak nem értik meg. Pár példa:
Pix
Frigider
Borkán
Kalorifer
Congelator [kondzselátor]
Pita
Buksza
Buletin
Vinetta
De ez csak néhány példa.
Másik dolog meg, hogy tudunk románul, mert ugye muszály azt is.
Az Erdélyi családnév. Az erdélyi pedig Erdélyben élő ember, illetve onnan elszármazó.
Tekintve, hogy az Utazás rovatban kérdezed, a legegyszerűbb módszer az, ha mondjuk Marosvásárhelyen sétálsz, és viselkedőse, öltözéke alapján nem tűnik turistának, akkor alighanem erdélyi. De nem bizonyos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!