21/21 A kérdező kommentje:
19. Ez pszichológia. Tudod nagyon meguntam az áldozat szerepet! Eddig csak bántást kaptam. Rettegésben éltem le az egész életemet. A tudat, hogy képes lennék gonosz dolgokat tenni én is, megnyugtat. Így kevésbé érzem magam védtelennek. Ez azt jelenti, hogy a lelkem már nem csak szenved, hanem harcol! Harcol a traumák ellen, amiket át kellett élnem. Nehéz elmagyarázni, de nem vagyok gonosz, hanem inkább közönyösebb lettem mások iránt. Érzéketlenebb. Ez egyfajta védekező hozzáállás. Túl sok rajtam az érzelmi nyomás, ezért engednem kell a teherből. Megvan a magam fájdalma, nem bírom cipelni a világ fájdalmát is. A lélek nagyon bonyolult, és nagyon csodálatos is egyben. Csupán pajzsot húzott maga köré. Hogy ne hatoljanak át a felesleges mérgező ingerek. Mint ahogy az immunrendszer véd minket a fertőzésektől.
2022. jún. 10. 02:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!