Aki irigy az egyben rosszindulatú is?
Van pár ember akit irigylek különböző okokból, de nem azt akarom hogy nekik legyen rosszabb, hanem hogy nekem legyen jobb.
Az irigység és a rosszindulat két külön dolog.
Én különbséget tennék az alkalmi irigység, és az általános irigykedés között.
Olyan mindenkivel előfordul, hogy ráeszmél, a másik ember valamit jobban csinál / nagyobb szerencséje van, 'ej de jó lenne ez nekem is'. Ha ennyiben marad, ettől még lehet egy remek ember, csak nagyon kritikus nézőpontból nevezném ezt irigységnek.
Van az a mindenben mások zsebében, ágyában, életében vájkáló típus, aki bármire képes iriggyé válni, nos, szerintem ez már önmagában rosszintulatúság.
Nem függnek össze, külön-külön és együtt is létezhet a kettő.
Nem mondanám magam irigynek, rosszindulatónak meg pláne, mégis párszor átfut rajtam egy "ah, de jó neki.." szintű mondat. Ilyenkor nem azt szeretném, hogy az illető elbukjon/rossz történjen vele, csupán annak örülnék, ha abban az adott dologban nekem is több sikerélményem lenne. Senkinek nem kívánok rosszat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!