Mi tesz valakit incellé? Ha valaki nem akar többé incel lenni, min kell változtasson?
A patriarchátus.
Járj el pszichiáterhez/szakemberhez. Nyiss elnyomott/kisebbségi csoportok felé. Olvass baloldali szakirányú könyveket a szépség sztenderddel, amatonormativitással, nemekkel és nemi szerepekkel, raszsizmussal és a kulturára gyakorolt szerepével kapcsolatban.
A frusztráció elhagyása. Anélkül csak egy átlag, normális férfi lesz, akinek csak simán nincs szerencséje társkeresés terén.
Ha meg az érdekel hogy hogy lehet sikeressé válni, akkor szociális fóbia/introvertáltság leküzdése, emberek közé járás, tartalmas élet, a külsőd karban tartása (ami nem hatalmas izmokat jelent, csak azt hogy tudd, hogy milyen ruha/frizura áll jól+ ne hanyagold el magad)
A tény, hogy képtelen hosszútávú komoly kapcsoaltot kialakítani.
Az oka mindenkinél más.
Én azért vagyok incel, mert nem találok számomra megfelelő partnert. Az én definíciómban a komoly kapcsolat olyan elemeket tartalmaz, amiről az emberek 99%a azt hiszi, hogy lehetetlenség, miközben nekem a minimum minimuma.
"Anélkül csak egy átlag, normális férfi lesz, akinek csak simán nincs szerencséje társkeresés terén."
De továbbra is incel a szó eredeti és máig egyik legelterjedtebb értelmében (nem jut szexhez). Szerintem a szerző is erre gondolt, de a második résszel lényegében válaszoltál rá, bár van benne ami szerintem hülyeség. Az introvertáltságot összemosod a szorongással. Az hogy a szorongás leküzdése segíthet, kb olyan infó, mint h 1+1=2. Az izom-dolog emberfüggő, van akinek olyan szerencsétlen az alkata (incelek közt gyakori), hogy csak kigyúrtan fog jól kinézni. A ruha/frizura túlértékelt, ha egy basic szetben, aktuálisan trendi hajjal nem nézel ki jól, akkor nem nézel ki jól.
Hogy mi tesz valakit incellé? Kicsavart ideológiák, valóságtól elrugaszkodott gondolkodásmód, rosszindulat, folyamatos áskálódás, pesszimizmus és csőlátás.
Az incel szubkultúrát főleg az önsajnálat, az öngyűlölet, a hímsovinizmus és a nők gyűlölete jellemzi (saját megfigyelés és Wikipédia alapján) -esetleg egy pici rasszizmus belekeverve.
Na ez nem egyenlő azzal hogy sikertelen vagy a nőknél és lehet, hogy szomorú vagy miatta, de nem utálod meg a nőket és amúgy rendes és normális vagy.
@6 Király, hogy úgy válaszolsz, hogy el se olvasod, amit írtam, mivel hangsúlyoztam, hogy nem a szubkultúráról beszélek, tekintve hogy a kérdés sem arról szólt. Elég értelmetlen lenne. Akkor egyszerűen nem mész fel r/incels-re, r9k-ra vagy a franc tudja hol posztolsz és bumm, meg van oldva.
"wiki"
A wiki is a szubkultúráról szól. Ha ennyire hozzá akarsz szólni a témához, talán az incels.wiki-n lévő cikket olvasd el! Egyébként ha a szubkultúráról beszélünk se állja meg a helyét ez a nőgyűlölő dolog, még az általad említett wiki sem ír olyat, hogy közös pont a szubkultúrában a nők gyűlölete stb, csak hogy gyakori.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!