Mikor érzitek magatokat okosnak?
Példaválasz:
- Ha semmi hibát nem követek el.
1. Amikor olyan kérdést/ötletet vetek fel, ami megakasztja a főnököt és igazat ad nekem. (Első ilyennél csak pár hete dolgoztam, első munkahelyem)
2. Amikor segítek a legokosabb évfolyamtársamnak, vagy valakinek, aki felettem jár, vagy más szakos és az ő szakjával kapcsolatban tudok segíteni.
3. Amikor a főnök az egész projektet újratervezi az ötletem miatt.
4. Amikor a sokadik tanár kér meg, hogy legyek gyakorlatvezető miközben másodéves vagyok.
5. Amikor a sokadik tanár ajánlja fel, hogy lenne a témavezetőm.
6. Amikor a legzsenibb tanárom plusz pontot ad a beadandómra, mert eredeti az ötletem és megdicsér.
7. Amikor általam okosnak tartott emberek elismernek. Pl a vizsgán a tanár kifejezi, hogy tudja, hogy én jó vagyok a szakon. Vagy egy másik magához hasonlít, vagy a fiatalabb énjéhez és engem emel magasabbra.
8. Amikor összeáll a kép, megértem az összefüggést.
9. Amikor sikerül fél nap alatt megtanulni egy 4-7 kredites tárgyat (matek szak) és 5-ösre vizsgázni másnap.
10. Mikor megtalálom a tanár jegyzetében az elvi hibákat és ki tudom javítani vagy amikor bebizonyítom, hogy a táblán lévő tétel és a jegyzetben szereplő megegyezik (vagy nem egyezik meg).
11. Mikor azokat az állításokat is bebizonyítom, amit a jegyzetből és az órákról is kihagytak
stb.
Fontos: ezek azok a pillanatok, amikor okosnak érzem magam. Nem jelenti, hogy az is vagyok. Néha annak gondolom magam néhány területen, de alapvetően egyáltalán nem. Mindig rájövök utólag, hogy amit csináltam az teljesen nyilvánvaló volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!