Hogy tudnék jobb tanácsadóvá válni?
Figyelt kérdés
Van bennem egy természetes késztetés, hogyha valakinek valami gondja van, leginkább leki gondra gondoljatok, segítsek neki megoldást találni. A baj csak az, hogy amikor elmondják a problémát én sose tudok tanácsot adni. Nem tudok mit javasolni, hiába érzem át a gondjukat nem tudok megoldást, vagy csak közhelyeket. Hogy tudnám ezt a képességem fejleszteni?2022. máj. 21. 11:38
1/4 anonim válasza:
Szerintem ezt nem lehet.
Ha van élettapasztalatod az sokat segít.
Pl én sok csalódáson, kapcsolaton mentem keresztül.
Sok probléma volt amit meg kellett oldanom munka vagy lakhatás kapcsán.
A csaladom és a rokonaim is sajnos olyan emberek hogy van rá látásom rengeteg dologra, élethelyzetre.
Én azt gondolom nekem ezért megy könnyen a tanácsadás .
2/4 anonim válasza:
Ez érdekes... A késztetés megvan, de közhely lesz a vége. Kérdezd végig: mit tett eddig az adott ügy érdekében, milyen megközelítései vannak/voltak, közben gondolkodj rajta, hogy mit hagyhatott ki, milyen más megoldásai lehetnének.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen a késztetés megvan, és igen élettapasztalatom ilyen szempontból nincs. Fiatal is vagyok, és könnyű életem is van. Viszont azért szeretnék segíteni, mert látom, hogy sok embernek nincs energiája, nincs türelme. Nekem ezek lennének, ezért nagy kár, hogy tapasztalatom nincs.
2022. máj. 21. 12:37
4/4 anonim válasza:
Esetleg képezd magad szociális területen, vonalon, ha így az alap megvan. Hátránya: nagy a kiégés veszélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!