Akik "nákolnak", ( pl 'találnák', 'hoznák'), azok azért nem beszélnek normálisan, mert hülyék?
Nem neveztem annak őket, hanem rákérdeztem,hogy ettől ők hülyék -e... Szövegértés okoska!
Másrészt az iskolában szerintem a magyar nyelvet oktatják, és emiatt legalább a tanárok rájuk szóltak mindenképp. De akkor miért nem tanultak meg rendesen beszélni? A ragozás elrontása nem dialektus. A hangok másképp mondása, más kiejtése az dialektus, de az nem az, hogy képtelenek normálisan ragozni. Még egy külföldit megértek, hogy összekeveri, de egy magyar anyanyelvű...
5: megkérdezted hogy ők hülyék-e, mert a további válaszaid alapján vártad hogy itt mindenki helyeseljen mert te már elkönyvelted őket hülyének. Engem ne nézz annak viszont pls.
És nem, ez nem a ragozás elrontása hanem más szabályokon alapuló ragozás ami bőven belefér a tájszólás kategóriába. Megjegyzem a nyelvkutatóknak pont az ilyen beszűkült emberek miatt van nehéz dolga mert a ,,ha nem beszélsz pesti magyart akkor hülye vagy" mentalitás kiöli a nyelvi hagyományokat.
Egyszerűen így szokták meg.
Van egy barátom aki így beszél, ha sokat vagyunk együtt akkor nekem is kicsúszik néha a számom, pedig mifelénk nem szokás. Sajnos ragadós. (nálam még a "de viszont" is az. :D)
Ha a szülei így beszélnek akkor nyilván így szokja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!