Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ki gondolja úgy,hogy a gonosz,...

Ki gondolja úgy,hogy a gonosz,nagyon gonosz,sőt a világ leggonoszabb embereinek meg kéne halni,hogy ne okozzanak bosszúságot embertársaiknak?

Figyelt kérdés
Isten és fia úgy vélik,megbocsátják az emberek bűneit sőt mi is bocsássuk meg.De hol fer dolog,hogy csoportok,akármilyen közösségek mint pl iskola,munkahely,közösségi oldal,akár színészek közt,bulizó helyek és nem túlzás azt mondanom hogy még egy lakásban élők,családok között és szektákban is bántanak többen egyéneket.Már egészen kisgyerekként megtanulják hogy kell gonosznak lenni a másikhoz és ez csak fokozódik.Értem én hogy Isten szerint ők is érdemelnek egy új esélyt a megtérésre.De ha sok embernek végig kell szenvedni akár csak fel életét is egy másik nehéz természetű ember miatt és emiatt nem tud boldogan élni a földön mert mindig van ki csesztesse,megalázza,üsse-rúgja szenvedés az élet neki.És azmiatt aki akarattal okozott neki idegeskedést vagy fájdalmat,minden rosszat az végig éli az életét talán még túl éli azokat is akiket bántott mert általában ezt vettem észre.Az az ember szépen békésen mehet a mennybe mert utólag megbánta,elmondott imákat és semmi következmény.
2022. máj. 15. 00:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Majd jön a helyükbe más...ilyen a világ.
2022. máj. 15. 00:32
 2/12 A kérdező kommentje:
Mások bántása,pocskondiázása,bosszantása akarattal,élősködés másokon,megcsalás,átverés,hazugság,gúnyolodás,lopás,emberrablás,állat kínzás,gőg dölyfösség,és minden féle rossz indulatú tetteket én halállal büntetném egyből így a rossz emberek megszűnnének létezni.
2022. máj. 15. 01:16
 3/12 anonim ***** válasza:

Én abszolút egyetértek ezzel, viszont csak akkor tennék lépéseket ezirányba, ha maximálisan biztosak lehetünk benne, hogy tényleg a megfelelő embert akarjuk megölni, illetve ha az nem tanúsít megbánást sem.

A halálbüntivel is az a bajom, hogy mi van, ha nem az t ítélik el, aki elkövette?

2022. máj. 15. 01:48
 4/12 anonim ***** válasza:

Mondjuk pár negatív tulajdonság miatt biztos nem ölnék meg senkit. Nem élhetünk egy vattacukros világban, ami mindenütt ki van párnázva. Eleve a nevelés/felnőtté válás egy nagyon fontos lépcsőfoka a konfliktusos helyzetek kezelését megtanulni és valamilyen szinten megvédeni magad a verbális erőszak ellen. Nem érzem úgy, hogy jó ötlet mentálisan gyenge embereket kitenyészteni. Szükség van néha más emberek kritikájára és erősebb szavaira a normális működéshez.

Viszont a gyilkosokat, erőszaktevőket és bárkit, aki mások életét kioltotta vagy megnyomorította a rendszeres és ismétlődő akármilyen jellegű bántalmazásával, amitől nem volt lehetőség szabadulni sem, szemrebbenés nélkül lőném halomra, ha nem fejlődésképesek.

2022. máj. 15. 01:52
 5/12 anonim ***** válasza:

És akkor kedves kérdező, mikor fordult elő, hogy valamikor is elgondolkodtál csak egy picit valamelyik dolgon?

Undorító a szenteskedésed.

2022. máj. 15. 04:10
 6/12 anonim ***** válasza:
57%

És ki vagy te, vagy kinek a joga megítélni azt hogy ki gonosz és ki nem az?! Mindenki másképp látja és másképp éli a világot.És mindenkinek vannak hibái,és gonoszságai.Az ember a természetéből adódóan ilyen.

De te azt mondod hogy kinyírnád azt, akit gonosznak vélsz, mert bántott lelkileg.Ez így biztos teljesen helyén van...tárt karokkal várna utána a menny.

2022. máj. 15. 08:37
 7/12 anonim ***** válasza:
Első kérdés ilyenkor, hogyan és ki dönti el, hogy ki a gonosz/nagyon gonosz/leggonszoabb?
2022. máj. 15. 11:49
 8/12 anonim ***** válasza:
A "jó" és "gonosz" eleve relatív fogalom. Vegyük például az iszlám felkelőket. A mi szemünkben ők terroristák, "gonoszok", a népük szemében pedig szabadságharcosok. Nem hiszek abban, hogy a világban "jó" és "gonosz" emberek vannak.
2022. máj. 15. 12:29
 9/12 anonim ***** válasza:
Én buddhista vagyok, én a halálát nem kívánnám senkinek. Én ezt úgy oldanám meg, hogy egy őrzött szigeten zárnám össze őket, hogy egymással gonoszkodjanak.
2022. máj. 16. 10:44
 10/12 anonim ***** válasza:
53%
Tehát buddhistaként nem akarod, hogy a gonoszak meghaljanak, ehelyett olyan helyzetbe hoznád őket, hogy egymást csinàljàk ki… Csak én találom álszentnek ezt a felfogàst?
2022. máj. 16. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!