Mi lehet velem?
Nagyon sok mindent vizuálisan látok. Sok minden fura dolog történt már velem.
.) Van mikor komplex dolgokat látok magam előtt hosszabb ideig. Lényeket, stb, elhiszem, hogy ott vannak.
.) Van mikor csak a szemem sarkából, mire odanézek eltűnnek.
.) Van mikor fura villanásokat látok a levegőben, ködöt látok, teljesen mást színben van a világ, bogarakat látok, amik nincsenek ott, hiába keresem őket, hogy lecsapjam.
.) A betűknél bevillanak más dolgok, pld. a “vagyok” szónál varánuszt látok a “csak”-nál meg székeket
.) Látom magam előtt néha, ahogy megeszem a színes betűket, van íze is.
.)Voltak traumáim a kiskoromban, azok visszajönnek flashbackként, a hallucinációimban, van mikor nem érzem a testemet. Túl hosszúnak érzem a lábamat, ezért elkezdek ugrálni, de nem tűnik el az érzés
.) Nagyon sok félálmom van, félek tőlük. Elhiszem, hogy ott vannak. Általában a múltam jön vissza ezért kirohanok a szobából és felugrok a kanapéra, hogy ne támadjanak meg, hagyjanak békén.
A skizofrénia túlzás, az biztos nem vagyok.
Traumatikus dolgok viszont történtek velem, az a szüleim verbálisan és fizikailag bántottak.
Szerintem ez simán lehet skizofrénia, tudom először ezt hallani nehéz lehet meg ez a szó is nagyon el van ítélve a társadalmunkba. De ha fel keresel egy orvost, akkor tud neked úgy segíteni, hogy ne legyenek tüneteid vagy csak minimálisak. Szerintem biztosan menj el egy szakemberhez míg nem alakul ki valami más is mellé, mert ha skizofréniáról beszélünk, akkor nagyon sok esetben ki alakulhatnak tév eszmék vagy akár paranoja, úgy érzed valaki figyel és mindenki ellened dolgozik. Nagyon ajánlok egy filmet ami fent van youtubon, el küldöm a linket:
Ebben a filmben 5 történetet mesélnek el, van benne egy skizofréniáról szóló történet és van egy ami ptsd-ről beszél. De ezen kívül van más is pl: bipoláritás. Ezt a filmet többször meg néztem szerintem nagyon érdekes és nagyon fontos ilyen filmeket is nézni.
A bevillanasok tényleg a ptsd-re emlékeztet, de a szinesztéziások látnak színekben dolgokat és furcsaságokat, viszont agydaganat is okozhat hakucinációkat meg persze a hírhedt skizofrénia is. Szóval ez nekem elég bonyolultnak tűnik ahhoz hogy itt erre választ kapj.
Csak azért linkelem be hogy megmutassam hogy tévhit hogy csak a skizofrének látnak furcsaságokat. Az mindenesetre jó kérdező hogy tudod higy ezek nem valósak.
Nem tudom miért nem tudsz orvoshoz menni de ha a pénz miatt aggódsz gondolj arra higy lehet hogy nem is pszichomókushiz küldenek első körben hanem csinálnak egy ct-t ami ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!