A nők valóban rosszabbak a "poénkodásban", mint a férfiak?
31 éves vagyok, folyamatosan azt tapasztaltam eddig a nőkkel kapcsolatban, hogy a humorérzékük, illetve a humoralkotási képességük jóval a férfiak szintje alatt van. Nekem ez egy általános, a társadalom egészére rávetíthető megállapításnak tűnik.
Ha megnézzük standuposok között jóformán alig akad nő és hát még azok se túl nívósak (Én speciel csak nagyon elvétve tudtam a poénjaikon derülni).
Kisiskolás korom óta a lányoktól semmiféle humorosságot nem tapasztaltam. Nem voltak viccesek, szellemesek az órákon, vagy a szünetekben, illetve osztálykirándulásokon. Extrém ritkán fordult elő olyan, hogy egy csaj benyögött volna egy olyan poént, amin az osztály szétröhögte volna magát.
Házibulikban, társaságokban a nők jóval a férfiak szintje alatt teljesítettek "viccesség" tekintetében.
Közösségi programokon, tanfolyamokon, stb ugyancsak analfabéta volt a legtöbb nő a poénkodáshoz. A legtöbb, ami tellett tőlük általában, az a férfiak viccein való nevetgélés.
Online térben, társkeresőkön is ezt tapasztaltam. A vicceimen jót nevetnek, de ők maguk képtelenek voltak legalább egy közepes erősségű poént összehozni, de még gyenge poénra se futotta. Meg persze volt, aki az iróniával, szarkazmussal, vagy bármiféle vicc formátummal is hadilábon állt.
Rövidebb-hosszabb párkapcsolataimban, illetve ismerősök, rokonok körében a nők minduntalan jóval esetlenebbül mozogtak a humorosság terepén.
Persze van kivétel, volt szerencsém tényleg jó humoralkotási készséggel megáldott nőkhöz is. Volt is ilyen barátnőm, de az összkép számomra akkor is azt mutatja, hogy a lányok/nők egyszerűen gyengébbek ebben a vicceskedés műfajban.
Amit leszögeznék, ebből véletlenül se azt akarom kihozni, hogy a nőknek ne lenne humorérzéke, vagy a férfiakéval egyenrangú, akár azt meghaladó intelligenciája. Ott van például a kommunikáció, abban a nők messze jobbak, mint a férfiak, meg még van jópár dolog, amiben a női nem teljesít jobban.
Nem tapasztaltam, valahogy marha jól szórakozok a fb csoportokban a nők hozzászólásain is.
Szerintem kérdező te vagy humortalan.
Amúgy a nőknek úgy vettem észre bizalom is kell a humorhoz. Nem "égetik" magukat mindenki előtt, míg a férfi népet nem zavarja, ha kellemetlen helyzetbe hozzák magukat egy-egy fingós poénnal.
Alighanem te egyszerűen az a típusú férfi vagy, akinek a nők nem nyílnak meg valamiért.
13:Na itt egy vicc:
"A nők okosak és viccesek." :))))))))))))))))))))))))))
Ha ezt elmondod, garantálom hogy mindenki nevetni fog.
Eddig messze a legviccesebb #13, aki komolyan veszi #12-őt, szorosan a nyomukban #6-os a jól megérdemelt 100%-al.
xd
Szerintem a férfiak csak többet mernek próbálkozni, aztán ha egy hét alatt elmodnanak 100 viccet amiből 10 tényleg vicces, akkor még mindig többször nevettetik meg a környezetüket, mint egy nő aki 10 viccet mond, amiből 1 vicces.
A másik meg, hogy létező jelenség hogy tudat alatt sokat számít, hogy ki próbál humorizálni. Ha egy nő és egy férfi elmondja ugyanazt a viccet pont ugyanúgy, akkor jobb lesz a fogadtatása, ha a férfi mondja.
A tényleges humorérzék hihetetlenül ritka mindkét nemnél.
Nem lehet elégszer leírni: "Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá."
Egy férfitól többféle viccet be tud fogadni a hallgatóság. A legtöbb bárgyú, egyszerű vicctípus nem elfogadott egy nő szájából.
Például ott vannak a fingós, vagy a péniszes és egyéb hasonló jellegű viccek. Ha én nőként viccelek ilyenekkel az gusztustalan. Egy szexuális tartalmú vicc egy férfitől vicces, viszont nő esetében vagy felhívásnak veszik a keringőre, vagy megkapja a k*va jelzőt. Ha a férfiakon viccelődik egy férfi, az vicces, de ha egy nő teszi ezt, akkor már jön az, hogy csak azért mond ilyet, mert nem kell a férfiaknak, vagy mekkora kva, vagy egyebek. Ha a nőkön viccelődik egy férfi, az vicces, ha egy nő teszi ugyanezt, akkor biztos azért teszi, mert be akar vágódnin a férfiaknál, vagy megkapja, hogy nem beszélhet így a nőtársairól. A politikai viccek mind a két nemnél neccesek, magánéletben vitát general, humoristaként hacsak nem ilyen az imidzsed (ami ma ritka), akkor megosztja a közönséged. Illetve az iróniánál van az, hogy férfinél vicces és szellemes, de ha nő él ezzel, akkor csak egy flegma πcsa.
Szóval nőként alapból egy csomó poén nagyközönség előtt sztornó, marad az intellektuális humor, amit nyilván kevesebben értékelnek, mert kevesebben értik, vagy esetleg megpróbálhatsz olyan dolgokkal viccelni, ami nem nem-specifikus, tehát nem hat visszásan, ha nőként mondod. Ilyen például a viccesen visszaemlékezős-sztorizós vonal, és abból is csak az, amit általánosan mindenki magára tud venni, mert ha belevonod a női tapasztalataid, az már nem vicces minenkinek.
Egyébként én szerintem egész vicces vagyok nőként, de csak olyan közegbe tudok érvényesülni ezzel, ahol célba tud találni az értelmes poén és/vagy elfogadott, hogy olyasmikkel vicceljek, amivel többnyire csak a férfiaknak "lehet".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!