Lehet óvónő, pedagógus egy ilyen emberből?
Sziasztok!
Nővérem egyéni vállalkozó. Kitalálta, hogy mivel egyre hamarabb el szokta végezni a munkáit a férje pedig egész nap dolgozik, így unatkozik otthon, ezért elvégezne egy óvónő diplomát és óvodában szeretne dolgozni, hiszen kiskorában is ez volt az álma. Egyetlen pici baki van, amit neki még nem említettem de bennem megfogalmazódott.
Nővéremet úgy tudnám leírni legjobban, hogy született művészlélek, mindig máshol van lélekben mint testileg, sokszor csendes, folyamatosan álmodozik. Elég érzékeny lelkű, rengeteget sír látszólag ok nélkül, ha megkérdezed mi a baja, a legnagyobb természetességgel rávágja, hogy semmi, csak megéli az érzelmeit. Ilyenek.
Középsulis évei alatt elég sok gond volt vele. Okos lány volt mindig is, viszont ha szigorúan szóltak hozzá a tanárok ledermedt, és hiába tudta hibátlanul az anyagot nem tudott megszólalni. Ezeket a problémáit szerencsére legyőzte, így nagy nehezen le tudott érettségizni. Ő sajnos ilyen tipikus áldozat típus, nagyon nehezére esik kezelni az ilyen problémákat, kiállni magáért. Ezzel ellentétben a családjáért, a barátaiért ezt bármikor megteszi. Én is alig hittem el, de volt többször is, hogy majdnem verekedésbe keveredett úgy védelmezett valakit. Mindemellett a másik nagy jellemzője, hogy kicsit figyelmetlen, bénácska. Sokmindent leejt, ott hagy maga után és fel sem tűnik neki. Volt olyan, hogy amíg dolgozott még régen felvittem a lakásába valamit, és arra mentem be a nappaliba, hogy egy festés alatt álló kép volt faálványon, mellette tonna számra ecsetek, festékek, a földön festékpöttyök. Ezeket nyilván később feltakarította, csak arra célzok, hogy mindig szét van szórva, mindig csinál valamit és nem ügyel a részletekre. Azt viszont aláírom, hogy megsebesíteni önmagát nem szokta.
Több éve bébiszitterkedik, én azt még sosem láttam milyen gyerekekkel, de elvileg imádják a szülők és nem szokott hibákat véteni. De mégis más pár óráig lakásban vigyázni egy gyerekre mint óvodában foglalkozásokat tartani egy 20 fős csoportnak.
"kétely van a családban, hogy ő ALKALMAS-E a pályára"
Ezt megítélni egyáltalán nem a család dolga. Honnan érthetne a család ahhoz, hogy eldöntse, ki alkalmas óvónőnek meg ki nem? Mind az óvópedagógusi kar tanárai, vagy micsoda? :D Majd az egyetemen meg a gyakorlatokon eldől, hogy mennyire alkalmas rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!