Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek az "első látásra...

Szerintetek az "első látásra szerelemben" mekkora szerepet játszik a külső?

Figyelt kérdés
Nyilván van szerepe a külsőnek, ezt kár vitatni, szóval most nem is ez a kérdés, hanem inkább az, hogy mekkora. Elvileg a téma nagy szakértői is kutatják még ezt a kérdést, hogy vajon első látásra mennyit lehet látni a másik személyiségéből, mennyire befolyásolja a szerelem kialakulását első látásra. Ti mit gondoltok, mi lehet az igazság?

2022. máj. 5. 11:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ilyen esetben pont hogy csak az.
2022. máj. 6. 17:29
 12/19 anonim ***** válasza:
86%
Többen irták, hogy nem létezik szerelem első látásra. Érdekes mód én eddig négyszer voltam szerelmes és mindegyik ha nem is első látásra, de gyorsan alakult ki. Sőt, a másik félben is ! A négy fél sem és én sem vagyunk külsőségorientáltak, hosszú kapcsolataink voltak eddig kizárólag és mindegyik villámcsapás jó sokáig tartott. A szerelemhez hozzátartozik a villámcsapás, a lángra lobbanás.És nekem eddig csak összeetett érzéseim voltak, tehát egyáltalán nem arról van szó, hogy az illető varázslatos mosolyában habarodtam volna bele.
2022. máj. 12. 17:45
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt az első látásra szerelem dolgot nem mindig szó szerint kell értelmezni. Ez legtöbbször inkább azt jelenti, hogy mikor először találkozol valakivel, tehát beszélsz is vele és nem csak a külsejét látod, akkor leszel szerelmes belé. Velem is volt már ilyen, hogy találkoztam valakivel és szinte azonnal kialakult bennem ez az érzés, mert annyira megfogott a stílusa, meg úgy az egész ember. Nyilván van olyan is, amit a kérdező ír, hogy szó szerint először látsz meg valakit és szerelmes leszel belé, de szerintem ez inkább testi vonzalom, nem pedig szerelem. Ez a fogalom mindenkinek mást jelent, én például nem tudnám ezt szerelemnek nevezni. Van olyan ember is, aki tényleg a belsőbe szeret bele, de az általában egy hosszabb folyamat. Tehát véleményem szerint az első látásra szerelemben mindenképpen benne van a külső, csak mindenkinél másmilyen mértékben. Az igaz szerelemhez idő kell, még akkor is, ha néha nagyon hamar jön az egész és pillanatok alatt kialakul a szerelem érzése. Embere válogatja.
2022. jún. 21. 03:29
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem ismerem a személyiségét, így elégge nagy 😅
2022. jún. 21. 11:08
 15/19 anonim válasza:
Hát keveset, de a kisgugárzás jobban
2022. jún. 21. 17:39
 16/19 NTBS ***** válasza:
Fontos.
2022. szept. 21. 13:11
 17/19 anonim ***** válasza:

13-as az első látásra szerelem a mágnes vonzáshoz hasonlít. Azt érzed, hogy vonzz oda magához, de ezt leginkább érzelmi szinten kell érteni. Van! Létezik, de van mikor az emberek észre se veszik, vagy összekavarják a sima szexuális vonzódással. De van aki pl. észre sem veszi, hogy első látásra szerelem típusú találkozása volt, maximum egy pillanatra mikor a tekintet összeér, utána már hessegetik is el, hogy ez mi volt, amit szikrának is lehet amúgy nevezni, csak az emberek nagy többsége nem biztos hogy észre veszi, aztán tovább battyognak az emberek.

Szóval hogy milyen mértékben fontos a külső? Az attól függ, hogy a másiknak milyen az ideális ízlése. Mert ahogy mondják a szépség relatív. Minden embernek más a szép, és más a vonzó. Szóval fontos, de mindenkinek más arányban. Ha tudományosan nézed akkor is.

2022. szept. 23. 13:34
 18/19 anonim ***** válasza:
Mi ez a kérdés? Szerintem első látásra csak a külsőt láthatod, mást nem... egyértelműen csak az számít az elején, ez nem is kérdés. Gondolom Júlia sem a személyiségébe szeretett bele Rómeónak első látásra, tekintve hogy a könyvben egy jóképű, fiatal srácként van leírva.
2023. febr. 14. 19:48
 19/19 anonim ***** válasza:
Nekem pl nem megy elsőre. Elsőre csak megfog valaki külsőre vagy emberileg, de ahhoz kell egy kis idő, mire mélyebb érzéseket fogok érezni iránta a vonzalomnál. Első látásra nyilván csak a külső foghatja meg az ember, az meg nekem kevés a szerelemhez. Sok helyes pasi van, aki semmit nem mozgat meg bennem, miután megismerem emberileg, van aki meg elsőre nem is kimondottan jön be... Aztán megismerem és egyre inkább.
2023. márc. 1. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!