Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van értelme kiírni a SAJÁT...

Van értelme kiírni a SAJÁT közösségi oldalra egy elhunyt ismerős/családtak halálhírét?

Figyelt kérdés

Nos, van az a jelenség amikor sajnálatosan valaki eltávozik, és a rokonokból páran úgy érzik hogy facebookra ezt ki kell írni a SAJÁT adatlapjukra, hogy "xy testvérem ma eltávozott, hiányozni fogsz" és kész, jönnek a részvét kommentek bla bla..

Az én véleményem erről az hogy mindenki máshogy dolgozza fel a gyászt ez érthető, van akinek ez megnyugvás hogy online környezetben tudassa másokkal és velük együtt dolgozza fel. Viszont én azt gondolom hogy annyiból jó ez ha netán van olyan rokon akivel telefonon, élőben nem tudják tartani a kapcsolatot akkor egy ilyen "hírrel" lehet a tudtára adni, de az hogy facebook ismerősöknek (Az esetek többségében szinte mindenkinél a legtöbb ismerőst nem is ismerik ténylegesen) muszáj ezt kiírni szerintem fölösleges. Ez a családon belüliekre tartozik, illetve akik ismerték. Szerintem nem etikátlan, nem azzal van a gondom, meg igazából nincs is vele gondom csak ezt teljesen nem idevalónak tekintem.

Véleményeket várok:

- Etikátlan dolog kiírni a SAJÁT oldalra (Nem az elhunytéra).

- Van értelme olyan "ismerősöknek" kiírni akikkel alig találkozunk csak ismerjük egymást a facebookon.

- Van benne ráció hogy valakinek tényleg egy idegen részvétnyilvánítása is sokat segít a feldolgozásban.

2022. ápr. 20. 05:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

#7 ha ez nekem szól onnan, hogy volt egy szomszédasszonya akivel szóba került,amikor értesítettem a halálhírről. Többit már nem kell ragozni, tudjuk milyen amikor összedugja a fejét az unatkozó öreg nénik kupactanácsa. Persze azt kihagyták a sztoriból,hogy egyszerűen egy határozott kérésnek tettem eleget.

Saját facemra hiába írtam volna ki, az ő ismerősei 10%-át se ismertem. Azt meg morbidnak tartom,hogy az elhunyt saját profilján saját nevében írjam ki,hogy "kedves ismerőseim,meghaltam"

2022. ápr. 21. 13:36
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk szerintem abban semmi morbid nincs, hogy az ő profiljára írsz egy posztot, hogy "kedves ismerősök, barátok, fájdalommal tudatjuk hogy drága édesanyánk/nagymamánk x. hó y. napján elhunyt. Búcsúztatása x időpontban y helyen lesz. Kovács család." Én láttam már több ilyet is, számomra semmi megbotránkoztató nincs ebben, nyilván nem az elhunyt nevében kell írogatni ilyen vicc-szinten.

(Természetesen nem azt mondom hogy te csináld ezt, jogod van úgy intézni ahogy tetszik, csak azt mondom hogy másképp tálalva egyből nem morbid.)

2022. ápr. 21. 13:41
 13/16 anonim ***** válasza:
Milyen borzalmas világot élünk, hogy a halál is a social médián fejeződik be
2022. máj. 19. 13:11
 14/16 anonim ***** válasza:
Jaj az egyik ismerősöm férje most halt meg, azóta is sokkos állapotban vagyok. Még csak éppen elmúlt 30.
2022. máj. 19. 13:34
 15/16 anonim ***** válasza:

13-as, el vagy tájolva. Nem a “social médián” fejeződik be az élet, hanem ma az a felület, ahol megosztják a híreket. Pont mint régen a templom hirdetőtáblája, aztán a megyei napilap.

Nem tudom az összes otthoni szomszéd telefonszámát (egyébként is, külföldről kicsit drága lenne -és rengeteg idő- mindenkit körbetelefonálni), nem ismerem anyukám (aki decemberben halt meg) összes ismerősét, sokkal egyszerűbb kiírni a facebookra, s azt továbbadják másoknak.

2023. márc. 4. 11:15
 16/16 anonim ***** válasza:
Kétdező: kinek az adatlapjára kéne kiírni, ha nem a sajátomra???
2023. márc. 4. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!