Miért ilyen a mai idősek többsége?
Én is tapasztalom, meg anyum is mondja, sokszor olyan dolgok miatt panaszkodnak, hogy ők már nem dolgozhatnak és ezért a fiatalokat szidják. A pláne az egészben, hogy még panaszkodnak is mert milyen rossz életük van.
Anyum szerint sokuk köszönés nélkül oda lép az eladópulthoz és felegmán beszól: ezt meg azt kérek, nem megy gyorsabban ?
Rákérdeztem a szüleimnél, miért lehet ez de anyum szerint rosszindulatúak az idősek, faterom szerint meg időskori elbutulás. Az én véleményem szintén csak annyi,hogy rosszindulatúak.
Anyukád is megkeseredett, és ezt másokra tolja. Nem kéne ügyet csinálja abból, hogy egy ismeretlen vevő nem köszön (megjegyzem, anyukád, mint eladó, előre köszön?), azzal meg végképp nem értem, mi baja van, hogy a vevő azt mondja, hogy ezt meg azt kérek. Mért, hogy kéne ezt meg azt kérni? Sürgetni nem kell, de ez nem fordul olyan sokszor elő, hogy ez kéne, hogy legyen a fő problémája.
Az öregek biztos, hogy nem a fiatalokat szidják, hogy nem dolgozhatnak. Mért ne dolgozhatnának, ha bírják? És mért ne panaszkodhatnának, ha rossz életük van? (A "nem köszön a vevő" és még ráadásul "nem átall ezt meg azt kérni" nem tartozik a rossz élet kategóriájába.)
Kedves 2-es engedd már meg, hogy anyám jobban tudja. Nem megkeseredett csak igen is emberi dolog köszönni ha valahova bemész.
Plusz amikor bunkón beszólógatnak neki akkor azért már van egy határ. És ne kérdőjelezd már meg amit ő mond, mert lehet ő jobban tudja mint te!
Erről beszélek az időseknek semmi se jó. Kapnak 13.havi nyugdíjat, ingyenesen utazhatnak, ingyenes szemműtét, gyógyszer támogatások még ha 10% akkor is. Tényleg a magyar embereknek semmi se jó. Dik 160 ezer forint miért nem elég már pl egy 60 éves valakinek?
Vannak akik pl nem nyavajognak ők nincsenek belefáradva az életbe? Ők is idősek de tudnak örülni a kis dolgoknak is. Van aki még 160 ezret se kap és basszus nem sír a szája állandóan, meg nem máson éli ki a savanyúságát. Ez a baj a magyar emberekkel semmi se jó nekik!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!