Van olyan ember, akinek a háta mögött nem pletykálkodnak mások?
A pletyka és az árulás nem ugyanaz.
A pletyka rosszindulatú szóbeszéd, sokszor mendemonda butabeszéd
Az árulás pedig visszaélés egy másik fél bizalmával.
A pletyka inkább olyan, hogy elmondod a másiknak, hogy az ismerősöd mivel nyerte el a nemtetszésedet vagy mi az, amit látsz és ebből mire következtetsz.
Az árulás az, amikor a bizalmába avat valaki és te szépen visszamondod olyasvalakinek, aki ezzel negatív cselekedet hajt ellened végre.
Júdás elárulta Jézust nem pletykált Jézusról.
Ha én a munkahelyen elmondanám Gizinek, hogy én, tegyük fel, otthon elmondtam minden titkos munkahelyi információt és ezt Gizi elmondja a főnöknek, az árulás.
Ha Gizi látja, hogy jóban vagyok az anyukámmal és gyakran a szünetben a telefonnal félrevonulok, sutyorgok és ezt elmeséli a főnöknek meg azt is, hogy szerinte bizalmas adatokat szivárogtatok ki, az pletyka.
Nem mellesleg volt árulkodó munkatársam és rühelltem. Kis féregnek tartottam. Jóban voltam vele és egyszer bizalmasan elmondtam, hogy egyik nap csaltam kicsit a szünettel, magánügyi gond miatt, és utána azt látom, hogy lohol a főnökhöz és sutyorog neki, mire a főnök jött is hozzám, hogy mit hall rólam. A munkatárs meg mondta, hogy ő csak segíteni akart nekem.
Na ezek után megtanultam, hogy senkiben se bízzak meg a melóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!