Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vidékiek! A budapestiek...

Vidékiek! A budapestiek szerintetek tényleg lenéznek benneteket?

Figyelt kérdés

Gyakran hallom és olvasom, hogy a "pestiek" fenn hordják az orrukat és mucsainak tekintik a vidékieket. Én esküszöm nem, viszont ha vidéken megemlítem, hogy budapesti vagyok, akkor gyakran vágják a pofákat és odaszúrják, hogy "tudod, itt vidéken is van ám élet" vagy hogy "ha mi nem szarunk, te nem eszel".

Nekem budapestiként több okból is furcsa ez:

-Eleve szinte nem is ismerek tősgyökeres budapestit! Szülő, nagyszülő, valaki biztosan van, aki vidéki. Így nem is hallottam olyat, hogy téma lenne, hogy a hülye paraszt vidékiek a tyúkóljaikkal. Azért is teszem fel a kérdést, hogy van-e itt olyan vidéki, aki viszont tapasztalt ilyen hozzáállást!

-Budapest sem egységes, ahogy vidék sem. Más a környezet GyMS megyében és BAZ megyében, sőt biztosan más a környezet mondjuk BAZ megyén belül Miskolcon, más Ózdon és más egy faluban. Ugyanígy Budapesten belül budapesti a csepeli melós is, a rózsadombi vállalkozó magániskolába járó gyereke is, a józsefvárosi cigány is, és az újlipótvárosi Alföldi Róbert-rajongó is. Tehát eleve nincs egy fajta budapesti és egy fajta vidéki prototípus.

2022. ápr. 12. 08:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Diákként öt évig laktam Pesten kollégiumban, sosem tapasztaltam lenézést pesti évfolyamtársak részéről. Az viszont néha feltűnik - itt a Gyakorin is -, hogy sok pestinek halvány fogalma sincs, hogy mennek a dolgok vidéken.
2022. ápr. 12. 12:39
 12/14 anonim ***** válasza:

Tosgyokeres budapesti vagyok (a nagyanyam is ott szuletett).

De 8 eve videken lakom, meghozza kulfoldon. En ismerem azt a mondast, hogy ha a paraszt nem szarik, az ur nem eszik, es ennek azert van igazsagalapja.....

37F incel

2022. ápr. 12. 12:57
 13/14 anonim ***** válasza:

10 mondjuk én fehérváron ezt nem tapasztaltam. 4 évet éltem ott, bár fejér megyei vagyok.

Mondjuk van sok idióta vélemény a zalaiakról, lehet ez az oka. Bár én nem értettem, nekem második otthonom volt.

2022. ápr. 12. 13:57
 14/14 anonim ***** válasza:

Vidéken születtem,éltem a gimi végéig. Utána Bp-re jöttem egyetemre és a anyukám is vett itt házat,szóval ideköltözött a család.

Most már 8 éve élek itt, és nekem pl vidékkel,ahol fenőttem sokkal rosszabb tapasutalataim vannak. Bunkók voltak az emberek,nehezen illeszkedtem be a suliban,stb. Itt Bp-en első perctől kezdve megvoltak a nöreim és életreszóló barátságok születtek,illetve a barátomat is itt ismertem meg,aki tősgyökeres budapesti. ( még a dédije is itt élt)

2022. aug. 23. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!