Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az hogy van, ha valamit meg...

Az hogy van, ha valamit meg kell szerveznem, terveznem, képes vagyok erre, mégsem tartok sehol az életben és nem tudom mit akarok?

Figyelt kérdés

Bővebben kifejtve, egy barátomék, akik már házaspár, mindkettőnek van diplomája, rendes állásuk van, az egyik jól is fizet, haladnak az életben ahogy kell. Külön élnek albérletben, kocsijuk nincs de nem is kell nekik még mivel belvárosban laknak, az egyikőjük home officban van és marad is.

Én 28 vagyok, ők 1-2 évvel fiatalabbak.

Én otthon élek, nincs diplomám, se párkapcsolatom nem volt még nem hogy feleségem. Bár dolgozom, az otthon élésen kívül nem kapok anyagi segítséget, de nem is kell.

A lényeg, hogy amikor náluk vagyok, próbálunk valamit megszervezni, egy kész katasztrófa mind a kettő ember. Sosem tartanak be semmi megbeszélt időpontot, késnek állandóan, mindig közbejön valami, folyton veszekednek (emiatt is). Olyan az egész életük mint egy random módon gyorsuló és lassuló görbe, teljesen kiszámíthatatlan minden percük, mert semmi se úgy történik ahogy el lenne tervezve, hiába van megbeszélve. Az én időmet sem tisztelik amikor találkozom velük, ami szerintem hatalmas tiszteletlenség, de ezt sem érzékelik.

Én ha valakivel találkozom, akkor megtisztelem őt is azzal, hogy a megbeszéltekhez tartom magam, nem keresek állandóan kifogásokat, vagy olyan hirtelen közbejött dolgokra se hivatkozok, amit a saját szétszórtságommal okoztam magamnak. Ha ilyen történik, akkor lenyelem, megcsinálom, még ha nem is esik jól és legközelebb tanulva belőle megpróbálok jobb lenni.

Összegezve, azt nem értem, hogy ilyen ellentétes mentalitással miért ők tartanak ott ahol én szeretnék, és miért én vagyok ilyen világtalan, céltalan senki?

2022. márc. 31. 00:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
10-es, ez baromság. Albérletben éltem 4 évig. Most vettem saját házat.
2022. márc. 31. 06:26
 12/13 mantis religiosa ***** válasza:
100%
Ahogy egy bölcs ember mondta: egy dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta.
2022. márc. 31. 06:56
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

A szervezettség csak egy a siker sok-sok kritériuma közül, ráadásul maga a siker is egyénenként változik. Felesleges ilyen összehasonlításokat tenned.

Ráadásul egy elég dinamikusan változó világban kell boldogulni. A hosszú távú terveket megeszi a külvilág. Az öt éve lakásra félretett pénzed ma a felét éri négyzetméterben. Fontos a tervezés, a célkitűzés, de kell a rugalmasság, kell tudni a prioritások alapján rögtönözni is.

Nekem vasárnap este befutott egy extra, sos munka. "Meg tudod csinálni péntekig?"

Persze, átszerveztem egy csomó mindent, hogy szerda este nekiláthasak, mire szerda délután kiderült, hogy mégis megoldották máshogy. Ez ilyen. Egy sóhajtás, aztán gyerünk tovább.

Egy ilyen környezetben a "kaotikus" emberek néha jobban is boldogulnak.

2022. márc. 31. 07:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!