Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehetnék határozottabb,...

Hogyan lehetnék határozottabb, hogyan fejleszthetném a vezetői képességeimet?

Figyelt kérdés

Fiatal huszonéves vagyok, de nincsenek meg az említett képességeim. Általában mindig a háttérbe szorultam, nem tudok embereket koordinálni, illetve nincs meg a megfelelő határozottságom, nem tudok kiállni az érveim mellett mondjuk egy vitában. Ez a munkában is előjön, és sajnos a hétköznapokban is.

Szeretnék ezen változtatni, magam miatt is, illetve különböző munkákat is el tudnék vállalni, ahol emberekért felelek.

Hogyan kezdjek ennek neki?

2022. márc. 19. 20:44
 1/6 anonim ***** válasza:
64%
Teli van a net ehhez kapcsolódó ingyenes tartalmakkal, szerintem azokkal érdemes elindulni. Aztán utána látni fogod, mire kell ebből még inkább fókuszálni
2022. márc. 19. 20:46
 2/6 Noren1989 ***** válasza:
100%
Nàlam ez a túlterhelés hatàsàra alakult ki + nem volt senki, akire az emberek hallgathattak volna...
2022. márc. 19. 20:46
 3/6 anonim ***** válasza:
36%

Menny el egy nagyobb könyvesboltban és nézelődj,biztosan találsz magadnak ilyesfajta könyvet amit meg tudsz venni,aztán el tudod az olvasni.

Olnine könyves koltban is nézelődhetsz.

2022. márc. 19. 21:01
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

En belejottem ebbe magamtol, ha adodott lehetoseg felelossegteljesebb munkakorre, magamtol jelentkeztem, olyankor mar kellett az, hogy neha utasitsak embereket, miket csinaljanak.

Persze erre nem minden munkahely megfelelo, hogy ott kezdj el elesben gyakorolni, nekem szerencsem volt, mert kevesen voltunk, es altalaban megfelelo emberekkel baratkozom, olyanokkal akik joban vannak a fonokkel (nem szandekosan, csak emiatt, hanem altalaban a fonok sem a linkkekkel van joban, es en sem a linkeket kedvelem egy munkahelyen).

2022. márc. 20. 10:37
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Konfrontálódj sokat! Próbálj tudatosan olyan helyzetekbe kerülni, ami számodra kényelmetlen. Szólíts meg spontán embereket, vitatkozz. Persze ne ész nélkül, hanem komoly témákban, és próbálj kiállni az igazadért, próbálj érvelni. Ezzel egy idő után javulni fogsz határozottság terén. A vezetőképesség már nem olyan egyszerű. Az szerintem vagy megy valakinek vagy nem. Mindenesetre ez nálad akkor fog kiderülni, ha a válaszom első felében leírtakban már jó leszel.
2022. ápr. 7. 12:49
 6/6 anonim válasza:
54%
A magabiztosság az egyik fontos része a kommunikációnak. Az életben minden területén kell használnunk. Sok ember ilyen és olyan ok miatt nem magabiztos, de ezen lehet segíteni. Talán kezd el a "megerősítéses" technikával. Youtube-on sok ilyen videót lehet hallgatni. Hidd el, hogy képes vagy dolgokra, bízz magadban. Szeresd önmagad. Ha te elhiszem magadról, hogy ügyes vagy és magabiztos, azt reflektál és mások is elhiszik rólad. Ha van időd rá, iratkozz be dráma tanfolyamra. Ez ugyan sok embernek idegen, de ott igazán megtanulsz bármilyen szerepet felölteni magadra és ki állni az emberek elé. Tujadon képen ezt kell csináljuk nap mint nap a munkahelyünkön 😉 Sok sikert!
2023. febr. 1. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!