Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A kommunikációs készség...

A kommunikációs készség valamilyen szinten fejleszthető?

Figyelt kérdés
Egyszerűen annyira zavarba jövök ha valakivel ketten kell beszélgetnem hogy megszólalni nem bírok. Nem tudok miről beszélni. Attól félek, hogy igazából ez az egész csak azért van, mert rástresszelek erre az egészre, és igazából ezt az akadályt csak én állítottam fel a fejemben. De mégis, van valami mód erre, vagy már ilyen szerencsétlen maradok? Alapvetően ezen kívül talpraesettnek tartom magam.

2021. ápr. 20. 15:06
 1/6 anonim válasza:
Szerintem itt az önbizalommal lehetnek gondok, mert írtad, hogy ilyenkor mindig rástresszelsz.
2021. ápr. 20. 15:58
 2/6 anonim ***** válasza:

Ne stresszelj és beszélj minél többet. Szokd a társaságot.

Engem általában az szokott zavarni, amikor a másik fél nagyokat nyög meg szenved, miközben hallgat engem, na akkor elbátortalanodom.

Volt, hogy azt hittem, hogy miattam, de valószínűleg csak a hallgatóság is kicsit antiszoc lett, és inkább egyedül lenne kicsit. Mások beszélgetésében is ezt tapasztalom, szóval nem miattam van, bár tény, hogy néha unalmas tudok lenni.

2021. ápr. 20. 16:08
 3/6 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, még annyit hozzáfűznék, hogy kedvtelenek és unottak lettek az emberek és azért nyögnek (gondolom ez kivehető volt a szövegből, és nem volt senkinek félreérthető).
2021. ápr. 20. 16:10
 4/6 A kérdező kommentje:
Hát az önbizalommal vannak gondok sajnos, de igazából emiatt a problémám miatt nincsen, a külsőmmel meg vagyok békélve úgy ahogy, de ameddig ezt a problémát nem tudom kiküszöbölni addig sokra nem megyek vele. A másik hogy félek hogy hülyeséget mondok, illetve rettegek hogy bárkit is megsértek bármilyen véletlen kijelentéssel. (Mégha egyáltalán nem is sértő). Illetve sokszor nem tudok témát bedobni
2021. ápr. 20. 16:16
 5/6 anonim válasza:
4: én vagyok az első válaszoló, és igazából teljesen átérzem a helyzeted, mert én is ugyanezektől félek+ attól hogy megakad a nyelvem a mondandóm közben, és félremondom a szavakat. Én ilyenkor mindig azzal nyugtatom magam, hogy a másik is ugyanolyan ember mint én, ő is hibázik, és én sem ítélkeznék rajta ezek miatt.
2021. ápr. 20. 18:04
 6/6 anonim ***** válasza:
Folyamatos gyakorlással.
2021. ápr. 20. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!