Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Átlag fizetésből hol jobb...

Átlag fizetésből hol jobb élni Hollandiában, vagy Svájcban? Érvek, ellenérvek?

Figyelt kérdés
Nagyon relatív, de ilyen általánosító válaszokat szeretnék. Köszönöm.
2022. márc. 11. 16:44
A kérdező szavazást indított:
Hollandia
Svájc
21 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
35%
Engem Hollandia valahogy jobban vonz, de nem tudom megmondani miért. Olyan szépek a házak, tengerpartja van, a malmok, sajtok... Van egy hangulata...
2022. márc. 11. 16:45
 2/9 anonim ***** válasza:
67%

Engem Switzerland valahogy jobban vonz, de nem tudom megmondani miért. Olyan szépek a házak,

hegységei van, a kilátók, sajtok... Van egy hangulata...

2022. márc. 11. 16:57
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
Svájcban. Én Genfben élek, az átlag az kb 5500-6000CHF között van nettóban. Én 5100-at keresek (marketing) , elég jó színvonalon élek. Hollandiában 3000EUR körül lehet az átlag, ott is szépen lehet haladni ilyen fizetésből. Ha nem zavar, hogy Svájc merev és túl szabályos, szerintem ide gyere. Persze mindkét országban fényévekkel magasabb színvonalon élhetsz , mint Magyarországon.
2022. márc. 13. 22:28
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is pont ezt a két országot néztem ki, nagyon nehéz a döntés 😀 Svájcról kedves utolsó tudnál még mesélni? Mit jelentenek a merev szabályok? Milyenek az emberek? Hogy állnak a külföldiekhez? Te milyen nyelveken beszélsz?
2022. márc. 14. 12:18
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szabálykövetőek, mindig mindent pontosan kell csinálni, nem hangoskodnak stb. Igazából nehéz megfogalmazni, majd kint megérted. Az emberek egyébként kedvesek, Genf 60%-a külföldi, megszokták őket már, viszont a svájci embereknek van egyfajta felsőbbrendűségi érzése, de nem jobban mint pl a németeknek. Én franciául és olaszul beszélek felsőfokon.
2022. márc. 15. 10:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
köszönöm :)
2022. márc. 15. 11:03
 7/9 anonim ***** válasza:
94%

Én Svájcba mennék szívesen, a területemmel nagyon jól keresnek ott(software engineer)

De egyelőre egyetemre járok, úgyhogy előbb munkatapasztalat kéne, mert úgy tudom kezdőként nehéz oda kijutni.

Svájcban minden drága.

Most néztem meg, 52,1%-kal drágább mint Hollandia.

Hollandia pedig 48,1%-kal drágább mint Magyarország. Meg számításba kell venni, hogy munka nélkül nem kapsz albérletet, úgyhogy elindulni nehéz. Én úgy tervezem, hogy Németországba költözöm először, onnan bejárok és amikor kapok munkát, bérelek egy lakást közelebb a munkahelyemhez. Nem tudom ez mennyire megvalósítható.

2022. márc. 22. 13:34
 8/9 A kérdező kommentje:

Én tavaly éltem Svájcban. Most Németországban vagyok, de soha többet. Svájc top minden tekintetben, bár gondolkodom Hollandiát is kipróbálni mert fiatal vagyok és ha nemm akkor vissza Svájc.

Németország Svácj után olyan pukkant. Persze modernebb, de van valami nyomasztó a levegőben. Furák az emberek. Sok az öreg stb.. Később írok.

2022. márc. 22. 22:53
 9/9 anonim ***** válasza:
86%
Azért Németbe se mindegy hol él az ember, Berlin, Hamburg kifejezetten kellemes város már ha szabadelvű valaki. München és Frankfurt pedig nem lepukkantabb mint Zürich
2022. márc. 23. 00:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!