Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek a meztelensé...

Mi a véleményetek a meztelenségről? Kort és nemet írjatok.

Figyelt kérdés

Mit gondoltok róla, mennyire elfogadható, tolerálható? Ismertek nudista családokat? Barátok előtti meztelenkedésről mit gondoltok?

Jártatok már nudista helyeken, meztelen szaunákban, vagy nudista strandokon? Ha igen, milyen élmény volt, milyen érzéssel töltött el? Milyen helyzetekben, szituációkban megengedett a pucérkodás?

Mit gondoltok a meztelen emberi testről? Te mennyire tartod magad prűd embernek? Milyen a kultúrája Magyarországon és Európában a nudizmusnak?

2022. márc. 11. 16:17
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
83%

Ha csak tehetem meztelen vagyok. Nyáron szeretek a kertben, udvaron is meztelenül tenni.venni.

Én teljesen természetesnek élem meg a meztelenséget.

2022. márc. 13. 03:31
 22/38 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem a meztelenség teljesen elfogadható, én haverok előtt simán képes vagyok levetkőzni teljesen.

És annak kéne egymás előtt a normálisnak lenni, hogy legalább a saját nemed előtt képes az ember meztelennek lenni. Mindenkinek ugyan az van ott, úgyhogy szégyelni semmi oka senkinek.

Szívesen mennék nudista strandra, az egyik haverommal meg is beszéltem, hogy kimegyünk.

Számomra a meztelenség természetes, és ez miatt a meztelen test is, én majd ha lesz, otthon is meztelenül lesz az egész család.

Szerintem a prűdség túlzás, nem kéne megbotránkozni, ha valaki meztelen, vagy esetleg fürdő öltözőben egy idősebb ember egy gyerek előtt meztelen.

Én öltözőket, tusolókat full közösre tenném, külön öltőzőhely, vagy választófalas tusoló nélküli helyeket csinálnék mindenhol.

Nemenként külön persze, de fiatal és idős együtt. Sokkal jobban építené az emberi társadalmat is, és a szégyenlős vagy prűd emberek is eltűnnének.

2022. márc. 13. 08:42
 23/38 anonim ***** válasza:
68%
22-es jól összefoglalta. Egyvalamit tennék hozzá, hogy a telefonok világában szinte észrevétlenül lefényképeznek bárkit és teszik fel a netre sajnos. Ha pl. le kellene adni a telefonokat az öltöző előtt akkor talán bátrabb lenne mindenki. Én is veled értek egyet, hogy sokkal jobban építené az emberi kapcsolatokat ha nem lenne még a saját neme előtt is szégyenlős mindenki.
2022. márc. 13. 09:20
 24/38 A kérdező kommentje:

Valahogy olyan felszabadító érzés pucérnak lenni. Nyilván nem szabad a Nagykörúton egy szál pélóban ugrándozni, de amik ilyen tematikus meztelen helyek, ott érdekes és izgalmas lehet kipróbálni milyen ez. Vagy akár otthon, ha senki sem lát.

Egy picit olyan ez, hogy jobban megismerem és felfedezem a saját testemet. Otthoni közegben, ha egyedül vagyok és behúzom a függönyt senkit sem zavarok vele.

Egy meztelen szaunában, vagy nudista strandon meg ez az elfogadott úgymond, hiszen mindenki csupasz.

Akinek van hasonló élménye ezzel kapcsolatban, az írhat. Nekem nem igazán volt ilyenben részem, de akár ki is próbálnám majd.

2022. márc. 13. 10:21
 25/38 anonim ***** válasza:
56%

"Sokkal jobban építené az emberi társadalmat is, és a szégyenlős vagy prűd emberek is eltűnnének."

Mondjuk nem tudom miben építené a társadalmat az, hogy egymás arcába toljuk a testünk nem feltétlenül esztétikus látványát.

És ez nem szégyellősség, vagy prűdség. Hanem egyszerűen a másik tisztelete.

Ez olyan mint a fingás meg a bögöfés.

Otthon egyedül recsegős durrogtatásokat és falremegtető böfögéseket is eleresztek, ettől függetlenül nem szeretném megosztani másokkal.

És fordítva másoktól is elvárom, hogy ne fingjanak, böfögjenek mint egy állat a jelenlétemben, legyen ez akármennyire is a világ legtermészetesebb folyamata.

2022. márc. 13. 11:48
 26/38 anonim ***** válasza:
80%

22 es vagyok.

Én kicsi ként is szerettem meztelenül lenni, akkori haverokkal is így voltunk néha. Viszont meg voltak azok az emberek is, ugyan úgy fiúk, akik előtt nem vetkőztem volna le.

És így 22 éves koromra, vagyis igazából már előbb, de mindegy.

Gondolkoztam el azon, hogy ha meztelenül vagy a másik előtt az egy természetes dolog.

És igen is építi a közösséget, és segíti annak létezését.

Sokkal nyitottabb az ember, amikor le dobja a gátlásokat. És nekem is már gyerekként meg kellett volna lépnem így vissza nézve.

Edző vagyok, és edzőtáborokban a gyerekeknek is mondom, hogy a szégyenlősség fölösleges teljesen.

2022. márc. 13. 12:22
 27/38 A kérdező kommentje:

Az is hozzátartozik ehhez, hogy sokan nem egyedül élnek, hanem lakótársakkal, család stb... Akik előtt azért nem illik meztelenül mutatkozni.

Mondjuk egy szerelmespár esetében ez megint más, ők szexizhetnek egymás előtt napi 24-ben.

De szerintem egyedül lakás esetén szabadabbnak érezheti magát az ember, megtehet olyat, amit nem tenne meg több ember társaságában.

Egy idő után akár rá is szokhat az otthoni egyedüli csupaszkodásra, ami egyébként szerintem tök kényelmes és komfortos.

Csak épp a rosszalló tekintetetek, társadalmi előírások miatt ezt nem teheti meg sok esetben.

Barátok előtt, ha megvan a kölcsönös bizalom, akár beleférhet, de strandokon az öltözőben, vagy koliban, zuhanynál sem hiszem, hogy takargatnák magukat.

De vannak nudista strandok, meg szabados szaunák is, akik voltak ilyen helyeken, azok beszámolhatnának a tapasztalataikról.

2022. márc. 13. 13:18
 28/38 anonim ***** válasza:
79%

Sokan máson sem rugóznak, mint testzsír, szálkásítás, izmok, mekkora a farok és milyen, ki hol mért szőrös vagy sem, mi ciki, mi nem, de gáz, de csupaszcsiga, de dagi, de ilyen, de olyan... Így hát nem szívesen vetkőzök akárkik előtt, mert nem tudok felszabadult lenni. Viszont észrevettem, sőt, többekkel együtt már megállapítottuk, hogy hasonló alkatúak, adottságúak, stb. között nem okoz semmi problémát a meztelenség élménye, mert amúgy nem volna rossz az.

Szerintem nem vagyok prűd, de megértem, hogy nem mindenki szeret meztelenkedni (ez ugye félig rám is igaz), meg hogy másokra sem kíváncsi a látóterében. Mert valljuk be, hogy az emberiség java már fürdőruhában sem egy tájképjavító látvány.

2022. márc. 14. 04:27
 29/38 anonim ***** válasza:
69%

#22 "választófalas tusoló nélküli helyeket csinálnék mindenhol."

Az nem igazán kellemes, ha a szomszéd összespriccel. Tudom, off.

2022. márc. 14. 07:31
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy a #8 tiltja a nudizmust, a #22 -legalább is azonos neműek között- quasi kötelezővé tenné.

Biztos, hogy mindenkinek a ti szokásaitokat kell követnie?

#29 Valóban nem kellemes, ha a szomszéd átspriccel, és ehhez nem kell rosszindulatúnak, v. agresszívnak lenni. (Mármint a spricceléshez).

2022. márc. 14. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!