Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Felnőtként zavar ha becéznek,...

Felnőtként zavar ha becéznek, hogyan tudassam velük ?

Figyelt kérdés
A legtöbb ismerősöm Misikének hív és ezt nagyon nem szeretem, sőt lekicsinyítőnek érzem mintha nem tisztelne engem, és amúgyis olyan gyerekesen hangzik, bugyután. Persze más az amikor az édesanyám hív igy mert ő neki mindig a kis fia leszek, még 60 évesen is ezért csak tőle nézem ezt el. Szóval hogyan adjam tudtukra, hogy ne hívjanak így anélkül hogy egoistának tűnnék ?

2022. márc. 6. 08:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugy h mond meg nekik
2022. márc. 6. 09:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

"Ne Misikézz, mert nem szeretem. Haveroknak Misi vagyok. 👍"

Ez konkrétan felnőttként egyszerűbb, mint gyerekként. A felnőtt ember megérti és elfogadja, hogy Misi legyél, a gyerekeknél lehet az gond, hogy ha látják rajtad, hogy idegesít, akkor csak azért is úgy hívnak. Szóval egyszerűen csak szólj nekik, hogy Misi, kész.

2022. márc. 6. 11:10
 3/9 Metionin ***** válasza:
100%
Légy szíves, szólíts xy-nak. Felnőttként valóban egyszerűbb, engem gyerekkoromban csakazértis mindig úgy szólítottak a felnőttek, ahogy utáltam. Felnőttként meg egyszer kell általában szólni.
2022. márc. 9. 12:00
 4/9 anonim ***** válasza:
75%
Ha szellemileg autonóm vagy, akkor nem függsz a másik emberek dolgaitól. Inkább azon dolgozz, hogy ne függj! Arra van ráhatásod. A többit szard le!
2022. márc. 9. 17:37
 5/9 anonim ***** válasza:
48%
Nyugodtan becézd vissza a sügereket :)
2022. ápr. 14. 18:39
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanígy vagyok csak nőként (nevem nem írom le, de szintén ilyen -ka/-ke végződésű becenevem van. Az egész család, rokonság így hív, plusz olyan ismerősök akik láttak felnőni és azt szokták meg hogy ezen a beceneven hívnak. Én is utálom, egyedül a nagyon közeli családtagjaimtól (3 fő) viselem el. Próbálom szoktatni a környezetem, családomat is megkértem hogy mások előtt az általam kedvelt (mint neked a Misi) néven szolitsanak, illetve ha rólam beszélnek, ezen a néven utaljanak rám. Mostanra azt látom, hogy kezdik megszokni ezek az ismerősök. Volt, akit meg én kértem kifejezetten kb így "légyszíves ne hívj xy-nak mert nem szeretem ezt a becézést". Szóval normális stílusban ha közli az ember akkor az értelmes emberek ezt nem veszik zokon.
2022. ápr. 15. 17:19
 7/9 anonim válasza:
50%

Barlangrajzokat rajzolj a szobájuk falára, vagy csinálj 3 tigrisbukfencet 2 palacsintával a kezedben,miközben a himnuszt dúdolod.

Véletlen se mondd nekik,hogy nem tetszik ez a név,hívjanak Misinek, az túl egyértelmű és célravezető lenne.

2022. ápr. 15. 18:03
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legjobb az, ha őszintén megmondod nekik akkor, amikor épp becéznek, hogy így nem szereted. Az őszinte és nyílt kommunikáció a leginkább célravezető.
2022. ápr. 15. 19:02
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Első körben én is azt mondom, amit az #1 írt. Ha ennek ellenére tovább csinálja, magyarán nem tartja tiszteletben, akkor egyszer-kétszer emlékeztesd őket, ha már régóta így hívnak, mert tényleg lehet, hogy megszokásból mondják, de ha nem elég, akkor

a) válts te is: "Jól van Ferkócska" - akkor is, ha az illető jóval idősebb nálad, mert ebből észreveszi, hogy szemtelen, és neki sem tetszik a dolog.

b) csinálj úgy, mintha meg se hallanád, mert nem hozzád szólt. Ha kérdezi, hogy mivan, mért nem figyelsz, akkor mondhatod, hogy ja, a Misikére nem hallgatsz, te Misi vagy.

Ha eztán is tolják, akkor vedd tudomásul, hogy szándékosan bunkók veled, idegesíteni szeretnének, de ne hagyd magad felhúzni, egyszerűen add vissza!

Nekem is voltak olyanok, akiknek hiába mondtam, csakazért is becéztek. Akkor vissza lehet adni: Olgácska, Icuska, vagy Évicica... amit lehet, hogy ők is utálnak. Következetesen, és akkor ők is leállnak.

Esetleg be lehet szólni, hogy látom, idegesíteni akarsz. Sajnálom, hogy ilyen kicsinyes dolgok tudnak csak örömöt szerezni neked. Vagy milyen szükségletedet próbálod ezzel kielégíteni? És ezzel valószínűleg zavarba hozod, mert egy éretlen embernek önismereti kérdést tettél fel, és analizálva szembesíted azzal, hogy milyen, és ezt te is tudod, vagyis nincs hatalma feletted.

2022. jún. 2. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!