Felnőtként zavar ha becéznek, hogyan tudassam velük ?
"Ne Misikézz, mert nem szeretem. Haveroknak Misi vagyok. 👍"
Ez konkrétan felnőttként egyszerűbb, mint gyerekként. A felnőtt ember megérti és elfogadja, hogy Misi legyél, a gyerekeknél lehet az gond, hogy ha látják rajtad, hogy idegesít, akkor csak azért is úgy hívnak. Szóval egyszerűen csak szólj nekik, hogy Misi, kész.
Barlangrajzokat rajzolj a szobájuk falára, vagy csinálj 3 tigrisbukfencet 2 palacsintával a kezedben,miközben a himnuszt dúdolod.
Véletlen se mondd nekik,hogy nem tetszik ez a név,hívjanak Misinek, az túl egyértelmű és célravezető lenne.
Első körben én is azt mondom, amit az #1 írt. Ha ennek ellenére tovább csinálja, magyarán nem tartja tiszteletben, akkor egyszer-kétszer emlékeztesd őket, ha már régóta így hívnak, mert tényleg lehet, hogy megszokásból mondják, de ha nem elég, akkor
a) válts te is: "Jól van Ferkócska" - akkor is, ha az illető jóval idősebb nálad, mert ebből észreveszi, hogy szemtelen, és neki sem tetszik a dolog.
b) csinálj úgy, mintha meg se hallanád, mert nem hozzád szólt. Ha kérdezi, hogy mivan, mért nem figyelsz, akkor mondhatod, hogy ja, a Misikére nem hallgatsz, te Misi vagy.
Ha eztán is tolják, akkor vedd tudomásul, hogy szándékosan bunkók veled, idegesíteni szeretnének, de ne hagyd magad felhúzni, egyszerűen add vissza!
Nekem is voltak olyanok, akiknek hiába mondtam, csakazért is becéztek. Akkor vissza lehet adni: Olgácska, Icuska, vagy Évicica... amit lehet, hogy ők is utálnak. Következetesen, és akkor ők is leállnak.
Esetleg be lehet szólni, hogy látom, idegesíteni akarsz. Sajnálom, hogy ilyen kicsinyes dolgok tudnak csak örömöt szerezni neked. Vagy milyen szükségletedet próbálod ezzel kielégíteni? És ezzel valószínűleg zavarba hozod, mert egy éretlen embernek önismereti kérdést tettél fel, és analizálva szembesíted azzal, hogy milyen, és ezt te is tudod, vagyis nincs hatalma feletted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!