Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy kis alkohol fogyasztás...

Egy kis alkohol fogyasztás után ti is úgy érzitek, hogy kb. meg tudnátok váltani a világot?

Figyelt kérdés

Érdekes érzés, lehet nem tudom jól átadni, de amikor iszok egy kis alkoholt, úgy érzem, hogy bármit elérhetek és a vágyaimat is simán teljesíteni tudnám. Azt érzem olyankor, hogy milyen jó lenne, ha ez az állapot lenne az alapállapotom. Alkohol hatása alatt mindig energikusabbnak és fókuszáltabbnak érzem magam, a céljaim közelebb kerülnek hozzám, sokkal tisztábbnak látom az utat. De sajnos kijózanodás után újra visszatér a kissé céltalan, demotivált énem, akinek még sok más kicsi problémája van, emiatt pedig képtelen fókuszálni a céljaira.

Ti éreztetek már ilyet? Esetleg volt valami megoldás, hogy ne csak alkohol hatása alatt legyen ez a pozitív érzés?

2022. márc. 5. 23:36
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
Oldja a gátlásokat, megdobja a dopaminszintet. Ezért is veszélyes, mert valljuk be: jó érzés. Ezért is lehet könnyen rászokni. Én az egyetem alatt több beadandót is írtam meg úgy, hogy 2 pohár bor után, és nagyon jó szövegek lettek. Gyakorlatilag eszközként használtam, DE ez az egyik legrosszabb dolog, amit lehet az alkohollal csinálni: eszközként használni. Ez az egyenes út a rászokásra. Az alkoholt kulturáltan cél nélkül, egy egy baráti társaságokban történő beszékgetés során kevésbé kockázatos használni. A legrosszabb, ha stresszt próbálsz oldani vele. Egyébként ha kinegy a hatása, még kedvetlenebb vagy, mint előtte voltál.
2024. júl. 14. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!