Az emberek miért közösítik ki azt aki kicsit más? Ez az állatvilágból eredő viselkedésforma?
10
De épp ez szomorít el, hogy magabiztosnak kell lenni, versenyezni kell. Ilyen feltételek mellett nem okés nekem. Szerintem a boldogság kellene az élet célja legyen és nem a túlélés. Szerencsére az életed felett legalább te rendelkezel és te döntesz arról, hogy meddig tart. Ez az egyetlen pozitívum ebben a rohadó világban.
kérdező! Mi a szakmád? Vagy mi szeretnél lenni...?
Egészen biztosan találsz olyan foglalkozást, amiben ilyen tervekkel is kiteljesülhetsz.
12
Nincs olyan foglalkozás. A munka amúgy is csak a rabszolgatartás egy formája, hogy azoknak jó legyen akik a hierarchia csúcsán vannak. Ez is depressziót vált ki bennem. A súlyos egyenlőtlenségek, meg a birkák akik ezt elfogadják. Semmi sem jó.
"De épp ez szomorít el, hogy magabiztosnak kell lenni, versenyezni kell."
Aki nem magabiztos, annak az élete sem jó. Fél a kihívásoktól, fél ismerkedni, stb. Tehát eléggé illogikus, hogy a magabiztosnak lenni téged zavar.
Egyébként is, az ember az elején inkább önmagával versenyzik, nem másokkal.
Inkább örülj annak, hogy még fiatal vagy. Ha egy 80 éves öregember lennél, aki félelemben élte len az életét, akkor már siránkozhatnál, hogy elronttottad az egészet. Most még van időd, de az is véges.
Te döntöd el mit csinálsz. Lehet vinnyogni is, aztán nem lesz belőld senki. Vagy lehet tenni is valamit magadért, egy jobb jövőért. De felesleges a rikácsolás.
Szóval, ha jól értem, kérdező, akkor te leginkább egy helyben csendben szeretnél ülni, boldognak lenni, és nem szeretnél semmit dolgozni, mert a munka az rabszolgatartás.
Nagyjából meg is van szerintem az ok, amiért más emberek kiközösítenek.
Egyébként meg van egy csomó olyan munka, ami nem kompetitív, pl. a karitatív, segítő munkák. De, ha jól gondolom, te másokon sem nagyon szeretnél segíteni, hiszen magadon sem nagyon tudsz...
14_ Aha....
És hogyan képzeled a megélhetésedet...?? Ha már nem lesznek a szüleid, akik eltartanak ??
Pszichiáternél jártál már?
16-nál a PONT! :-)
Ilyen mentalitást hallva már én sem csodálkozom, ha kiközösítik.. Kb. UFO a hétköznapi emberek között...
19
Pontosan. Vagy megszoksz vagy megszöksz mentalitás uralkodik. De a vicc az, hogy nekem kellene lealacsonyodnom az ő szintjükre, ahhoz, hogy befogadjanak. Tehát pletyóznom kellene másokról, rosszat mondanom másokról, klikkesednek, hierarchizálódnom, megmutatni milyen fhasza gyerek vagyok, milyen nagyszájú vagyok...a gáz az, hogy erkölcsileg messze felettük állok és még ők néznek le, ők közösítenek ki. Nagyon szánalmasnak találom ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!