A nyugati, európai fiatalok most már kezdenek rájönni arra hogy van háború is a földön, nem csak bulizás, szerelmek, drogok?
Én azt tapasztalom szintén fiatalként hogy sokan tanultabb emberként, csak az atomot és világháborút fújják, de semmit nem tudnak a régebbi időkről, én azért képben vagyok az elmúlt évtizedekkel, könyveim is vannak ezekről.
Akik eddig csak azzal foglalkoztak hogy mikor kerül már le a maszk, hogy mikor lesznek fesztiválok, mennyibe fog kerülni az új ájfon, azok most egy kicsit magukba néztek?
ha úgy nézzük sokan a COD és társaiból elég sokat láttak, csak más szemmel nézték
a filmek is elég sokat mutattak be
de más nézni, játszani ilyet és más megélni
miért kellene tisztában legyen egy 20 éves azzal milyen érzés a háború?
ez kb olyan mintha azt mondanám, hogy neked tudnod kell pontosan milyen érzés a súlytalanság hisz tanultál róla fizika órán
Még mi sem látunk ebből a háborúból sokat, remélem, nem is fogunk.
Akkor egy ny-eu-i szerinted??
Miért te mit tudsz a háborúról?
Egész nap otthon maszturbálsz a panelban, mivel tudsz te többet?
Huh, nagyon bicskanyitogatóan sikerült ezt megfogalmaznod.
Olaszországban élek, de elég sok országból vannak barátaim, gyakorlatilag a világ minden pontjáról. Mindannyian tudjuk (nyilván átérezni nem érezzük át), hogy mi az a háború, és bár Ukrajna helyzete sajnálatos, Közép-Keleten állandóan ugyanez zajlik napi szinten. Aztán a háború mellett a legtöbbünknek volt elég nagy trauma az életében (gyász, betegség, függőség, bántalmazás), szóval tényleg nem kéne úgy tenni, mintha egy tökéletes kis buborékban élne ez a réteg.
Amellett, hogy érdemes érdemben segíteni másokat (ami nem egy semmit nem érő poszt vagy a neten való sajnálkozás), a mi életünk ugyanúgy nem áll meg. Az ukrajnai levelezőtársamat tegnap biztosítottam afelől, hogyha kell, ideköltözhet hozzánk (mármint a páromhoz és hozzám), el tudjuk szállásolni. Ezután két órával kb. repülőjegyeket néztem Spanyolországba. Csak azért, mert valakik szenvednek, nekem nem kell lemondanom semmiről, ugyanúgy élhetem az életemet. Gondolhatod, hogy önzőség (talán az is), de ez végső soron még mindig az én életem, az én érdekeim és vágyaim élveznek elsőbbséget.
Igen, vannak öntelt fiatalok, akik pont olyan felszínesek, mint amilyennek a kérdésedben leírtad őket, de elmondok valamit: vannak ugyanilyen középkorúak és idősek is. Ez nem korosztály és nem is lakóhely függő dolog, hanem az adott ember gondolkodásából fakadó.
25N
Élj mondjuk alázatosabban, és akármit is csinálsz jusson eszedbe hogy más min megy keresztül.
Azért kell vele foglalkozni mert lehet egy ilyen kiélezett világban nem fogsz békében megöregedni, és amikor azt mondják hogy cselekedni kell akkor meg előtör belőled a gyerek.
Miért te szerencsétlen, te alázatosan élsz? A nyugatiakat támadod ahelyett hogy a saját szaros proli életeddel foglalkoznál.
Te mit tettél eddig a kommenthuszárkodáson kívül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!