Miért hangoztatja valaki, hogy okosabb, mint a diplomások?
Egy 50es ismerősöm nemrég kifejtette, hogy neki nem kell diploma, elég, hogy okosabb, mint a diplomásik. Állítólag egyszer segített egyetemistáknak matekban is, amit előtte könyvből átnézett.
Érettségije van, és bár elég jól keres, de őszintén szólva minden munkahelyén kihasználták a főnökei.
Egyszer kritizálta egyik rokonomat, amiért az egyetemen megszenvedett az egyik matek vizsgájával.
Lehet, hogy bennem van a hiba, de aki ennyire okosnak tartja magát, attól elvárnám, hogy legyen egy kényelmes munkahelye, beszéljen idegen nyelvet, vagy ne legyen sok egészségi problémája, amiknek nagy részét a túlsúlya okoz.
"Én nem vagyok rabszolga, azt csinálom, amit szeretek."
Jaj dehogy!
Azt csinálsz amit a főnököd (alias rabszolgatartód) mond, mert különben röpülsz onnan.
Amikor diplomát szereztem, szüleim onnantól elkeezdték leszólni a diplomásokat.
Ki miért teszi... Szüleim esélyesen irígységből tették.
Én amondó vagyok, nem az iskolai végzettség teszi az embert és nem attól függ az érzelmi- és értelmi intelligenciája senkinek sem. Az iskola esetleg adhat némi plusz rálátást -bár tévhiteket is!-, azonban igen komoly gondok vannak evvel az ezeréves, gagyi poroszos iskolarendszerrel, és az akadémikussággal mint a hatalom talpnyalóival (akik féligazságokat, félhazugságokat képviselnek mereven, dogmatikusan, és ha lehet, mellőzik a szakmai vitát előítéletesen, ellenben imádnak lejárató kampányokat folytatni, önérdekből, amely hozzáállás nem szabadna jellemzője legyen a tudománynak - bár az akadémikuság nagyrészt egyébként is ál-tudományos!)
“ a pozitív kivételnek mondható sebészi illetőleg fogszakorvosi diploma...“
Sebészi- és fogszakorvosi diploma?? Mi egy univerzumban élünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!