Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért hangoztatja valaki,...

Miért hangoztatja valaki, hogy okosabb, mint a diplomások?

Figyelt kérdés

Egy 50es ismerősöm nemrég kifejtette, hogy neki nem kell diploma, elég, hogy okosabb, mint a diplomásik. Állítólag egyszer segített egyetemistáknak matekban is, amit előtte könyvből átnézett.

Érettségije van, és bár elég jól keres, de őszintén szólva minden munkahelyén kihasználták a főnökei.

Egyszer kritizálta egyik rokonomat, amiért az egyetemen megszenvedett az egyik matek vizsgájával.

Lehet, hogy bennem van a hiba, de aki ennyire okosnak tartja magát, attól elvárnám, hogy legyen egy kényelmes munkahelye, beszéljen idegen nyelvet, vagy ne legyen sok egészségi problémája, amiknek nagy részét a túlsúlya okoz.

2022. febr. 25. 21:00
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
86%
Ez hozzáállás kérdése. Ha te rabszolgának érzed maga, akkor az vagy. Én nem vagyok rabszolga, azt csinálom, amit szeretek.
2022. febr. 25. 22:38
 12/28 anonim ***** válasza:
35%
Mert akinek nincs diplomája az hülye.Évek óta ezt lehet hallani..
2022. febr. 25. 22:40
 13/28 anonim ***** válasza:
42%
Ha lehet diplomád, akkor érdemes megszerezni. A diploma jobb helyzetet biztosít. Érdekes, hogy ez nem mindenki számára világos. Mindig meglepődőm rajta, hogy itt mennyire tanulásszkeptikus a társaság.
2022. febr. 25. 22:43
 14/28 anonim ***** válasza:
38%

"Én nem vagyok rabszolga, azt csinálom, amit szeretek."

Jaj dehogy!

Azt csinálsz amit a főnököd (alias rabszolgatartód) mond, mert különben röpülsz onnan.

2022. febr. 25. 22:46
 15/28 anonim ***** válasza:
67%
én vagyok a nagyfőnök. Az történik, amit én mondok.
2022. febr. 25. 22:49
 16/28 anonim ***** válasza:
33%
Miért? Diploma és diploma között nincs különbség??? Nehogy már, hogy a mindenféle fiszemfszom levelezőn elvégezhető szakok diplomái ugyanannyit érjenek, mint egy orvosi diploma pl
2022. febr. 25. 23:01
 17/28 anonim ***** válasza:
83%

Amikor diplomát szereztem, szüleim onnantól elkeezdték leszólni a diplomásokat.

Ki miért teszi... Szüleim esélyesen irígységből tették.

Én amondó vagyok, nem az iskolai végzettség teszi az embert és nem attól függ az érzelmi- és értelmi intelligenciája senkinek sem. Az iskola esetleg adhat némi plusz rálátást -bár tévhiteket is!-, azonban igen komoly gondok vannak evvel az ezeréves, gagyi poroszos iskolarendszerrel, és az akadémikussággal mint a hatalom talpnyalóival (akik féligazságokat, félhazugságokat képviselnek mereven, dogmatikusan, és ha lehet, mellőzik a szakmai vitát előítéletesen, ellenben imádnak lejárató kampányokat folytatni, önérdekből, amely hozzáállás nem szabadna jellemzője legyen a tudománynak - bár az akadémikuság nagyrészt egyébként is ál-tudományos!)

2022. febr. 25. 23:52
 18/28 anonim ***** válasza:
67%
Miért? Levelező tagozat és levelező tagozat között nincs különbség??? Nehogy már, hogy a mindenféle fiszemfszom, Rockefeller dinasztia által a Gyógyszermaffia érdekében féligazságokkal, és hazugságokkal teletűzdelt, betegségipart űző, legális drogdílerképző, csupán tünetkezelő, ám de a betegség valódi okaival nem törődő orvosi egyetemek diplomái ugyanannyit érjenek, mint a legtöbb más diploma, vagy esetleg mint a pozitív kivételnek mondható sebészi illetőleg fogszakorvosi diploma...
2022. febr. 25. 23:56
 19/28 anonim ***** válasza:
89%
Alapból nem tartok okosnak azt aki azt hangoztatja hogy jajj milyen okos.
2022. febr. 26. 02:35
 20/28 anonim ***** válasza:
80%

“ a pozitív kivételnek mondható sebészi illetőleg fogszakorvosi diploma...“

Sebészi- és fogszakorvosi diploma?? Mi egy univerzumban élünk?

2022. febr. 26. 06:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!