A traumáid és sebeid nélkül nem tartanál most ott, ahol vagy, nem lennél most az, aki. Egyetértesz?
Mi az, hogy közhelyes?
Hát minden ami az életedbe történik az hatással van rád. Ezen mi a közhelyes magyarázd már meg.
Az is közhelyes, hogy az anyag nem vész el csak átalakul, attól még igaz.
"valamint olyan, mintha kb. semmibe vennéd valakinek a szenvedését"
Ilyenekre meg nem is tudom mit írjak. Te egyáltalán tisztában vagy vele mikkel vádolod a másikat? Inkább fuss az értelmezésnek még egyszer neki.
Itt a kérdező tett egy alap állítást. Ez nem egyénfüggő meg semmi ilyesmi, ez mindenkire egyformán igaz, csak teljesen más mértékben. Lehet az negatív, lehet az pozitív stb.
Ennyi, és ebbe belelátni ilyen ostobaságokat, mint a másik szenvedésének semmibenézése, hát hihetetlen komolyan.
Szerintem ezt a dolgot nem érzelmekkel kellene kezelni, hanem aggyal végiggondolni.
9-es:
"Ha a traumákra úgy gondolunk, hogy ez az életünk része és természetes velejárója, akkor talán könnyebben el tudjuk fogadni azt és könnyebben fel tudjuk dolgozni"
8-as válaszadó vagyok. A traumák nem az emberi élet részei és természetes velejárói! Ha már el kellett szenvedni egy traumát, azt nem tudjuk úgy felfogni, hogy, ja, ez természetes volt, és dolgozzuk fel könnyedén.
A trauma attól trauma, mert az életedet befolyásolta, megváltoztatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!